avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare de sanatate
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare de sanatate

Buna seara,
Atat eu cat si sotul meau avem numai venituri din cedarea folosintei bunurilor. Valoarea lunara a acestor venituri nu depaseste salarul minim pentru fiecare dintre noi. La CJAS ni s-a calculat valoarea asigurarii de sanatate ca si cand am avea salarul minim. Ni s-a spus ca putem plati asigurarea calculata la venitul real dar nu beneficiem de servicii medicale (!). Intrebarea mea este: daca doar unul dintre soti plateste asigurarea de sanatate (calculata la salarul minim), celalalt sot poate beneficia si el de servicii medicale pe aceasta asigurare?
Va multumesc pentru atentia dvs.
Cel mai recent răspuns: leuca_luminita , utilizator 20:41, 6 Martie 2012
Da, sotul/sotia poate fi coasigurat in cazul in care nu are nici-un fel de venit, nici macar venitri din cedarea folosintei. Veti avea nevoie de la administratia financiara de o adevernta ca nu aveti venit impozabil. Altfel, daca doriti sa fiti asigurata trebuie sa platiti si dvs. asigurarea medicala.
Studiati [ link extern ]
Va multumesc!
Am inteles de la functionarul CJAS ca, daca vrei sa beneficiezi de servicii medicale, trebuie sa platesti asigurarea calculata la salarul minim, chiar daca nu ai venituri. Este adevarat?
Din pacate pentru noi este adevarat! Persoanele care fac dovada ca nu realizeaza venituri, trebuie sa contribuie la fondul de sanatate 5.5 % din salariul minim brut pe tara, adica anul acesta contributia este de 39 lei / lunar.

Mai documentati-va si de aici
[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 6 Martie 2012
leuca_luminita, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coasigurati MariaRamona MariaRamona Buna ziua, Am o nelamurire referitoare la persoanele coasigurate. Un parinte poate avea copilul in varsta de 26 de ani acre nu are niciun venit ca si ... (vezi toată discuția)
Cass miky02009 miky02009 Buna ziua Despre ce este vorba Mama mea in varsta de 82 de ani a fost si este casnica mai bine zis nu avut si nu are nici un venit fiind intretinuta de catre ... (vezi toată discuția)
Asigurare de sanatate persoana fara venit ursu2003 ursu2003 Fiul meu in varsta de 25 de ani a suferit o fractura care necesita interventie chirurgicala. Nu are asigurare, medic de familie a avut cat a fost elev pana ... (vezi toată discuția)