avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... imprumut cu act scris
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

imprumut cu act scris

Am facut o succesiune cu un var dar el , ca sa nu plateasca taxele notariale a cerut sa i platesc eu partea de taxe ce trebuia sa le achite , urmand ca sa mi plateasca dupa o luna suma. Am facut un act de mana semnat de amandoi in care apare suma data de mine, si data la care trebuia sa plateasca, insa fara a semna alte persoane, (nu m am gandit sa i pun sa semneze, considerand ca sunt oricum de fata), cu toate ca actul a fost dactilografiat de secretarele notarului, si au vazut si martorii de la succesiune..Am sanse sa mi recuperez banii,in instanta, ca a trecut peste un an de atunci ?
Cel mai recent răspuns: ContSters98997 , utilizator 21:15, 6 Martie 2012
Da trebuie sa intentati o actiune pentru restituirea sumei pe care o datoreaza. Termenul de prescriptie este de 3 ani de la data de la care trebuia sa va restituie banii.
Urmeaza sa folositi chitanta de plata a succesiunii, actul semnat de amandoi, iar pentru dovedirea imprumutului puteti cita in cauza si martori. In speta termenul general de prescriptie este de 3 ani

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitanta de mana mistery01ro mistery01ro Urmeaza sa imprumut pe cineva cu o suma de bani. Am stabilit de comun acord sa incheiam o chitanta de mana intre noi pentru aceasta suma. Imi poate spune ... (vezi toată discuția)
Valabilitate juridica - contract imprumut intre 2 pers fizice. nelegalizate la notar Silvia Monica Silvia Monica Buna ziua, La cumpararea apartamentului, am intocmit si semnat un contract de imprumut cu fostii proprietari, pentru o parte din avans. Contractul suna ... (vezi toată discuția)
Autenticitate in tribunal a chitantei de mana kalli kalli La inceputul lunii aprilie 2008 am luat avans 5000 euro pt vanzare apartament intocmind o chitanta de mana semnata de mama, eu, cumparator si un martor, nu ... (vezi toată discuția)