avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala respinsa
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala respinsa

Am pierdut un proces ca urmare a unei plangeri contraventionale. Sentinta a fost data in data de 17.01.2012 si este definitiva si irevocabila insa eu nu am primit nicio hotarare in acest sens. Am aflat acest lucru de pe portal.just.ro. In tot acest timp am condus autovehiculul.

Intrebarea1: Ar fi trebuit sa predau carnetul de conducere in 15 zile de la emiterea sentintei sau predarea se face dupa 15 zile de la primirea hotararii?

Intrebarea 2: Daca nu predau carnetul iar in tot acest timp nu sunt oprit de catre Politie mai pot fi acuzat de ceva?

Intrebarea 3: Sentinta mai poate fi atacata in vre-un fel, tinand cont ca este definitiva si irevocabila?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:48, 6 Martie 2012
Hotararile irevocabile nu se comunica. Dvs. trebuie sa faceti o cerere de eliberare a sentintei la judecatoria care a pronuntat-o.
Trebuia sa predati carnetul in 15 zile de la pronuntarea sentintei, deoarece astfel cum am scris aceasta sentinta nu se comunica.
Pentru ca nu ati predat carnetul la timp o sa va prelungeasca retinerea carnetului cu inca 30 de zile.
Daca in acest moment sunt implicat intr-un accident risc sa am dosar penal?
Da
Primul termen de judecata - am aflat acest lucru de pe portal.just.ro - a fost fixat in 10.01.2012 cand nu am putut sa ma prezint in instanta; apoi a fost fixat termen in 17.01.2012 - lucru care nu a fost publicat nici macar pe site. Nu am primit nicio citatie pentru niciunul din termene. Este un motiv justificat pentru a face "contestatie in anulare"?
Anterior oricarui demers in sensul contestarii hotararii,se impune sa analizati dosarul cauzei pentru a va asigura ca nu exista intocmite si comunicate citatii pe numele dvs

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicare ipj cristian11 cristian11 In urma cu 2 ani, am depus plangere impotriva unui proces verbal de contraventie rutiere...Prin februarie 2010 prin sentinta mi s-a respins plangerea ... (vezi toată discuția)
2016 - predarea permisului dupa respingerea plangerii Kuky2000 Kuky2000 Buna ziua, Imi cer scuze ca revin cu acest subiect, care s-a tot dezbatut, am citit tot ce s-a postat, dar din cauza multiplelor modificari de legislatie as ... (vezi toată discuția)
Recurs dupa 5 luni de la pronuntare, posibil? iulian.i iulian.i Buna ziua, Am avut un proces contra unui proces verbal care imi suspenda dreptul de a conduce, am castigat.Dupa 5 luni mi-a venit acasa informarea cum ca am ... (vezi toată discuția)