cum procedez daca eu am crescut 3 copii pt care am primit indemnizatia de cresterea lor timp de 2 ani pt fiecare. in continuare, ce putem face daca vine inca un copil? mai luam indemnizatie ca si la ceilalti copii? precizez ca ultimul copil termina indemnizatia la 5 iulie 2009, iar ultimul copil se naste in februarie 2009.
multumesc. astept raspuns.
Da, numai ca pentru utlimul copil acest concediu va incepe cu 6 iulie 2009 si va dura pina la implinirea virstei de 2 ani. indemizatia neputind fi mai mica de 600 lei lunar.
Art. 6. - (1) Concediul si indemnizatia lunara prevazute la art. 1, respectiv la art. 2, precum si stimulentul prevazut la art. 3 se cuvin pentru fiecare dintre primele 3 nasteri sau, dupa caz, pentru primii 3 copii ai persoanelor aflate in una dintre situatiile prevazute la art. 5 alin. (2), dupa data de 1 ianuarie 2006.*
(2) Se ia in calcul la stabilirea celor 3 nasteri si nasterea survenita pana la data de 31 decembrie 2005 inclusiv, in situatia in care solicitantii drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta indeplinesc conditiile de acordare a acestora dupa data de 1 ianuarie 2006.*
Nu mai puteti beneficia de indemnizatie, fiind la a 4-a nastere.