avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Stramutare proces
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Stramutare proces

Am intentat un proces în contencios administrativ, la tribunalul in raza căruia am domiciliul stabil. Eu, de fapt, locuiesc (cu viză de flotant) şi muncesc într-un alt judeţ, situat la aproximativ 700 de km de judeţul unde am domiciliul. Săptămâna următoare este prima înfăţisare. Vă rog să-mi spuneţi dacă pot cere strămutarea procesului în judeţul în care locuiesc cu viză de flotant, având în vedere şi faptul că probleme serioase de sănătate fac foarte grea deplasarea mea.
Vă mulţumesc!
Vă mulţumesc foarte mult pentru răspuns!
Am căutat pe net un model de cerere dar nu am găsit. Presupun că se face o cerere obinuită, argumentată.
Există, totuşi, un model de cerere de declinare de competenţe teritoriale?
TRIBUNALUL ....
Dosar nr.....
termen de judecata ....

Domnule Presedinte,

Subsemnata..., cu resedinta in ....
Formulez prezenta

Cerere

prin care va solicit sa declinati competenta de a judeca prezenta cauza Tribunalului ....

Motivele cererii mele sunt

Subsemnata am domiciliul in ..... Din data de ....mi-am stabilit resedinta in ...., unde locuiesc in prezent.
In conformitate cu art.284 alin.2 din Codul muncii competenta teritoriala de a judeca procesul este a Tribunalului .... deoarece subsemnata am resedinta in localitatea.... unde si lucrez si unde locuiesc.
Solicit in temeiul art.158 Cod de procedura civila declinarea competentei de solutionare a prezentei cauze Tribunalului ...
Anexez prezentei cereri copia actului de identitate (si eventual dovada ca aveti tot acolo locul de munca)

Cu stima,
x
Sunteţi extrem de amabilă şi vă mulţumesc pentru răspuns şi pentru modelul de cerere de declinare a competenţei teritoriale.
De fiecare dată când îmi răspundeţi, îmi mai vine în minte câte o întrebare.
Luni, 12 martie, am prima înfăţişare în procesul despre care v-am vorbit. Nu ştiu dacă depun cererea la începutul şedinţei sau chiar înainte de începerea acesteia sau o depun după terminarea primei şedinţe. Vă rog să-mi spuneţi dumneavoastră cum să procedez şi vă mulţumesc anticipat pentru răspuns!
Art.284 nici nu mai exista in Codul Muncii .... art.269 alin.(2) C.mun. prevede ca, cererile referitoare la cauzele prevazute la alin. (1) se adreseaza instantei competente in a carei circumscriptie reclamantul îsi are domiciliul sau resedinta ori, dupa caz, sediul.

Este posibil ca, cererea sa fie respinsa daca a fost introdusa la Tribunalul in raza caruia are domiciliu ...
Nu-l puteti stramuta. (sau mai pe intelesul Dvs-nu va puteti muta cu aceasta cauza la alta instanta)

Alte discuții în legătură

Competenþa judecãtoriei într-un litigiu având ca obiect recuperare taxã auto vasea_13 vasea_13 Vreau sa deschid un proces civil impotriva admin. financiare pentru recuperarea taxei auto. Domiciliul meu (si al masinei) este intr-un judet, dar locuiesc ... (vezi toată discuția)
Plata salarii, domiciliu flotant smoothie smoothie Buna ziua, Speta: 1.Sotia este angajata cu contract de munca la firma la care sotul este asociat unic. In urma neintelegerilor si declansarii divortului, ea ... (vezi toată discuția)
Se poate muta un proces in alt oras? paladan paladan stimati avocati, sunt din Onesti , divortata, cu un copil de 5 ani care mi-a fost incredintat in ingrijire printr-o hotarare judecatoreasca data de tribunalul ... (vezi toată discuția)