avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Stramutare proces
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Stramutare proces

Am intentat un proces în contencios administrativ, la tribunalul in raza căruia am domiciliul stabil. Eu, de fapt, locuiesc (cu viză de flotant) şi muncesc într-un alt judeţ, situat la aproximativ 700 de km de judeţul unde am domiciliul. Săptămâna următoare este prima înfăţisare. Vă rog să-mi spuneţi dacă pot cere strămutarea procesului în judeţul în care locuiesc cu viză de flotant, având în vedere şi faptul că probleme serioase de sănătate fac foarte grea deplasarea mea.
Vă mulţumesc!
Spuneţi-mi, vă rog, de ce nu pot muta procesul. Trebuie să existe şi o cauză, nu? ªi încă ceva; cunosc semnificaţia verbului "a strămuta" dar nu prea sunt de acord cu folosirea acestui verb în condiţiile în care el este sinonim cu "a muta". Cu multe alte termene din drept nu sunt eu de acord (sunt mult prea pompoase, probabil doar pentru a impresiona), dar asta este problema mea doar. Oricum, vă mulţumesc pentru intervenţie chiar dacă ea nu este deloc explicită!
Argumentul ar fi ca ambele instante sunt competente atat cea de la domiciliul dvs , cat si cea de unde aveti resedinta ... parerea mea ar fi alta : Faceti cerere de renuntare la judecata si promovati actiunea din nou la Tribunalul in raza caruia aveti resedinta , avand grija sa nu depasiti termenul de prescriptie.
doinatautan a scris:
Obiectul procesului este un litigiu de muncă iar pîrîta este ANAF.

Daca sunteti functionar public, obiectul nu poate fi litigiu de munca, ci contestare act administrativ. Ce sa caute un litigiu de munca la sectia de contencios administrativ a unui tribunal? Exista sectii specializate pentru litigii de munca, insa la acestea nu ajung sa se judece functionarii publici.

Raporturile de serviciu, adica raporturile functionarilor publici cu institutiile la care sunt angajati, nu sunt raporturi de munca, ci intra in sfera dreptului administrativ, a raporturilor de putere publica. Dispozitiile Codului muncii nu au cum sa fie incidente in speta. Prevederile aplicabile sunt cele ale Legii nr. 554/2004.
Pentru că aici, adica public, am făcut afirmaţii uşor maliţioase la adresa doamnei Gabriela Pintea, tot aici îmi cer scuze! Se pare că am fost victima unor confuzii (cauzate, probabil, de starea de nelinişte de dinaintea procesului), necunoscătoare a regulamentului şi a celorlalte aspecte (de ordin tehnic şi nu numai) ale acestui site. Felul în care m-am manifestat îmi este atipic. Nu jignesc niciodată pe nimeni şi nici acum nu am dorit să fac asta.
Îmi pare rău ca s-a întâmplat aşa şi cer scuze doamnei Gabriela Pintea, moderatzorilor şi administratorului acestui site!


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Competenþa judecãtoriei într-un litigiu având ca obiect recuperare taxã auto vasea_13 vasea_13 Vreau sa deschid un proces civil impotriva admin. financiare pentru recuperarea taxei auto. Domiciliul meu (si al masinei) este intr-un judet, dar locuiesc ... (vezi toată discuția)
Plata salarii, domiciliu flotant smoothie smoothie Buna ziua, Speta: 1.Sotia este angajata cu contract de munca la firma la care sotul este asociat unic. In urma neintelegerilor si declansarii divortului, ea ... (vezi toată discuția)
Se poate muta un proces in alt oras? paladan paladan stimati avocati, sunt din Onesti , divortata, cu un copil de 5 ani care mi-a fost incredintat in ingrijire printr-o hotarare judecatoreasca data de tribunalul ... (vezi toată discuția)