avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inscrierea in cartea de munca a schimbarii functiei de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inscrierea in cartea de munca a schimbarii functiei de baza

Am o angajata cu contract de munca cu timp partial. Pana luna trecuta aceasta angajata a avut functia de baza la alta societate, de unde a fost concediata. Prin urmare, am preluat noi functia de baza. ITM-ul a facut in cartea de munca inscrierea "Schimbat functia de baza de la societatea "X" la societatea "Y". Societatea noastra are aprobare sa tina cartile de munca la sediu. E corect daca eu fac inregistrarea "Incadrat si schimbat functia de baza la SC "Y" SA, iar la actul in baza caruia s-a facut inregistrarea trec contractul de munca cu care am angajat-o acum 2 ani?
Cel mai recent răspuns: luca32 , utilizator 15:15, 20 Noiembrie 2008
Da, carnetul a fost inchis de ITM, stiam ca trebuie sa-l deschid eu, pentru ca trebuie sa apara si functia, salariul, norma, etc., ceea ce nu stiam este ce sintagma sa folosesc la "mutatia intervenita" si in baza carui document sa fac inscrierea, in baza unei cereri sau in baza contractului pe care angajata il are cu societatea noastra, contract care s-a incheiat acum 2 ani.
Va multumesc pentru ajutor si promptitudine.
Cum in carnetul de munca se inscrie doar societatea la care declara functia de baza, actul in baza caruia veti face inscrierea nu va fi CIM care a fost inregistrat cu ani in urma, va fi cererea pentru schimbarea functiei de baza sau decizia prin care socitatea stabileste functia de baza la sc
Dupa rubricatia carnetullui de munca faceti inscrierea societatii , apoi " stabilit functia de baza la s.c............" data la care se face trecerea la functia de baza, apoi functia sau profesia, iar actul in baza caruia faceti inscrierile este tot cererea salariatei prin care solicita stabilirea functiei de bazasau decizia prin care socitatea stabileste functia de baza la sc .
Doar daca incetati vechiul CIM si incheiati alt CIM scrieti angajat cf. art.......... si toate celelalte.
In cazul in care nu m=-ati inteles nici acum intrebati la ITM cum sa procedati.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Noiembrie 2008
adelaida_07, utilizator
Consider ca ar fi corect si astfel: angajat prin tranformare cim partial in morma intreaga iar la document sa se treaca actul aditional in baza caruia se transforma cim partial in cim cu norma intreaga. De ce spun angajat, deoarece se vede incetarea cim pe alta societate.
namiru a scris:

Consider ca ar fi corect si astfel: angajat prin tranformare cim partial in morma intreaga iar la document sa se treaca actul aditional in baza caruia se transforma cim partial in cim cu norma intreaga. De ce spun angajat, deoarece se vede incetarea cim pe alta societate.

De unde ati tras concluzia ca se modifica CIM la norma intreaga?
CIM nu se transforma, ramane acelasi, cu timp partial (4 ore). Prin urmare, nu exista un act aditional la contract.

Alte discuții în legătură

Problema angajare Vioreld Vioreld Buna ziua. Am un salariat angajat la firma A cu 8 ore (functie de baza) si firma B cu 2 ore. De la 1 octombrie vreau ca la firma a sa aiba contract de 2 ore si ... (vezi toată discuția)
Functie baza - carnet de munca masterru masterru D-l Vasile este angajat cu functie de baza si contract de 8 ore la S.C. X S.R.L. din 01.01.2007. Acelasi domn Vasile este angajat cu contract de 2 ore la S.C. ... (vezi toată discuția)
Operarea in carnetul de munca a functiei secundare tudorache_alyna tudorache_alyna Buna ziua! Un salariat este incadrat cu CIM cu noema intreaga, functia de baza la o societate. Intre timp el isi mai ia un job, cu timp partial. Dupa 1 an CIM ... (vezi toată discuția)