Acum 6 luni un membru al familiei a decedat lasandu-mi un pachet de actiuni de genul celor care s-au dat prin anii 90.In ultimii ani nu a mai locuit cu mine si s-a mutat in alt judet locuind la concubina, dar s-a imbolnavit grav si a acceptat sa-l tratez in orasul unde locuiesc eu, nu am reusit sa-i fac decat viza de flotant pentru ca boala s-a agravat si a decedat in scurt timp.Acum doresc sa dezbat sccesiunea acestui pachet de actiuni, dar notarul de aici ma trimite in celalat domiciliul al parintelui meu.Precizez ca are viza de flotant si certificatul de deces este pe judetul care locuiesc eu.De aceea va rog sa ma jutati cu un sfat despre actele ce imi trebuiesc, cat ma costa si unde trebuie sa ma adresez pentru aceasta mostenire.
Competenţa aparţine unui notar public cu sediul biroului în raza circumscripţiei judecătoreşti în care defunctul a avut ultimul domiciliu. Viza de flotant atestă nu domiciliul, ci reşedinţa defunctului. Dacă în certificatul de deces figurează domiciliul, acela ar trebui să determine competenţa notarială. Ce înseamnă certificatul de deces este pe judeţul în care locuiesc eu? Menţiunea se referă la ultimul domiciliu, la locul decesului sau la locul naşterii?
Doar locul nasterii si al decesului sant in acelasi judet, Constanta, domiciliul trecut in certificatul de deces este in jud.Tulcea, loc Ceamurlia.Multumesc