avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale firma cu asociat unic
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

firma cu asociat unic

Buna ziua
va rog frumos sa mi spune ti daca cineva vrea sa si faca un SRL in care sa fie asociat unic poate sa si faca daca inainte a mai fost asociat unic intr-o firma care acum este in prezent in lichidare?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: olden , utilizator 19:46, 8 Martie 2012
Pana cand firma nu este radiata din Registru asociatul respectiv va apare ca asociat unic in firma respectiva, deci nu se poate
Fiind vorba de doua persoane juridice distincte, nu vad o interdictie in acest sens, astfel ca in opinia mea se poate infiinta o societate comerciala noua, in conditiile de mai sus.
Conform legii 31: O persoana fizica nu poate fi asociat unic in doua societati comerciale
nu poate , da o declaratie la notar ca indeplineste calitatea de asociat unic, cat timp mai esti asociat unic nu poti declara in fals.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator posibilitati Silvia  Aldea Silvia Aldea Am o nedumerire referitor la posibilitatea unei persoane fizice de a-si mai infiinta o societate comerciala, in care fie este asociat unic, fie vor fi mai ... (vezi toată discuția)
Asociat unic cu firma radiata, mai pot infiinta alta? bliana bliana Buna ziua! Am si eu o intrebare: un prieten a avut un SRL, care s-a radiat in 2009 prin hotarare judecatoreasca, din cauza nedepunerii bilanturilor anuale. ... (vezi toată discuția)
Urgent!!!!!!! adibarbu27 adibarbu27 Buna ziua! Sunt unic asociat intr-o societate in afara tarii in franta mai exact si as vrea sa infiintez un srl cu asociat unic si in tara . este posibil sau ... (vezi toată discuția)