avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Jurisprudenţă Legea 118 - Persoane persecutate politic
Discuție deschisă în Jurisprudenţă

Legea 118 - Persoane persecutate politic

Se mai poate acum, dupa 20 de ani de la momentul in care toate scrisorile si coletele mamei, primite din strainatate, erau desfacute apoi lipite la loc (se vedea clar asta, din spusele ei) apela la legea 118?

In ce conditii?
Cel mai recent răspuns: fergus , utilizator 13:02, 28 Martie 2012
Beneficiaza de prevederile legii 118 cel care:
a) a executat o pedeapsă privativă de libertate în baza unei hotărâri judecătoreşti rămase
definitivă sau a fost lipsită de libertate în baza unui mandat de arestare preventivă pentru
infracţiuni politice;
b) a fost privată de libertate în locuri de deţinere în baza unor măsuri administrative sau
pentru cercetări de către organele de represiune;
c) a fost internată în spitale de psihiatrie;
d) a avut stabilit domiciliu obligatoriu;
e) a fost strămutată într-o altă localitate.
(2) De aceleaşi drepturi beneficiază şi persoana care:
a) a fost deportată în străinătate după 23 august 1944;
b) a fost constituită în prizonier de către partea sovietică după data de 23 august 1944 ori,
fiind constituită ca atare, înainte de această dată, a fost reţinută în captivitate după încheierea
armistiţiului.
Va multumesc. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violare corespondenþã Maiglo Maiglo Bună seara, Am o problemă destul de mare. Pe data de 15 iunie am trimis un colet prioripost cu ramburs (urma să primesc bani în urma predării ... (vezi toată discuția)
Cum pot recupera un obiect furat dintr-un colet de catre angajatii postei, cu repercusiuni minime asupra mea ? hardro hardro Buna ziua, Am fost furat de angajatii postei de la Oficiul 67. Am facut reclamatii, sesizari si nimic. Primesc raspunsuri formale legate de procedurile care ... (vezi toată discuția)
Decret-lege nr. 118/1990 - drepturi sot supravietuitor daxela daxela Tatal meu a beneficiat de prevederile decr.118/1990 pana la data de 16.02.2011 cand a decedat.Mama,pensionara,sotia defunctului,beneficiaza sau nu de aceleasi ... (vezi toată discuția)