Am nevoie de sfatul dvs. in urmatoarea speta: mama mea a girat pe cineva pentru un imprumut (60 milioane pe 3 ani) la o casa de ajutor a pensionarilor; persoana in cauza nu mai plateste datoria iar mamei ii opreste rata din pensie. Ca bunuri imobile persoana imprumutata are un apartament cumparat impreuna cu sotia sa cu care este in divort. Rata lunara care a inceput sa i se opreasca din pensie este de 290 lei ( este prima rata care i se opreste dar ma gandesc ca trebuie actionat de la inceput). Ce este de facut in aceasta situatie? Va multumesc anticipat.
FOARTE IMPORTANT!!!! Ptr aceasta poprire din pensie exista o sentinta a instantei???
Daca da, depuneti o contestatie la executare sa se indrepte impotriva imprumutantului (din moment ce ati zis ca detine un bun imobil) si puteti sa-l actionati si dvs ptr despagubirea ratei platite (desi este o suma mica pana acuma).
Nu exista nici un temei legal ptr poprire, ca sa fiti sigura cereti un raspuns in scris de la casa de pensii pe ce motiv retine parte din pensie (ordin de poprire din partea executorului judecatoresc) si daca exista un proces cu imprumutantul si respectiv cu dvs, poate ati primit o citatie sau nu a ajuns la dvs si la mijloc exista un proces cu o hot. judecatoreasca.
Daca nu exista proces (dar trb sa va asigurati) este abuziva poprirea si puteti sa o ridicati
Popriri salar
mihaela-ionela
eu am o poprire pusa pe salar.daca sotul se angajeaza este normal sa ni se faca poprire pe salar la amindoi?le da voie legea sa faca asa ceva tinind cont ca ... (vezi toată discuția)