Art. 258 e din vechiul Cod Penal, am pus si eu aceeasi intrebare aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
Legea noua e pe atat de varza pe cat e guvernul:
Art. 175 Funcţionar
(1) „Funcţionar” este persoana care exercită, permanent sau temporar, atribuţii care îi permit să ia decizii, să participe la luarea deciziilor sau să influenţeze luarea acestora în cadrul unei persoane juridice care desfăşoară o activitate ce nu poate face obiectul domeniului privat.
(2) De asemenea, este considerat funcţionar în sensul legii penale persoana care exercită o activitate pentru care a fost învestit de o autoritate publică şi care este supusă controlului acesteia.
domeniului privat se mai numeste domeniul privat de stat, si atunci, functionar inseamna doar functionarii de la patroni si nu si bugetarii? :O
Cred ca se refera la domeniul public si privat indiferent daca e vorba de stat sau particular.
Indiferent, poate administratia Cora convoaca femeia de serviciu in comisia de cercetare disciplinara, ca sa te sanctioneze la ordinul lor (sau o dau afara pe femeia de serviciu). Au mai facut asa ceva. Atunci oricine lucreaza (legal sau nu?) este functionar.
Se spune ca o lucrare reflecta inteligenta autorului ei... asa si noile legi...
Daca scrie functionar atunci si functionar si functionar public, parerea mea, fiindca nu pare sa scrie altfel