avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Neglijenta in serviciu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Neglijenta in serviciu

Am si eu o intrebare, infractiunea de neglijenta in serviciu se adreseaza doar unui functionar public? Un angajat in mediul privat poate fi acuzat de asa ceva? In art art. 249 Cod penal scrie de functionar dar am auzit discutii si in alte cazuri.Este posibil sau este doar o informare gresita din partea unui politist de ex.(el a spus cuiva asta).
Cel mai recent răspuns: BIGHY , utilizator 12:01, 8 Martie 2012
Cititi si art 258 Cod Penal.
Acolo spune ca 249 se aplica si celorlalti functionari ...adica si celor care sunt angajati la privat....
Nu este bine sa luati de bune vorbele unui politist....
Cititi legea.....e cea mai buna solutie...intotdeauna!
Deci prin functionar ar trebui sa intelegem si gestionar, magaziner etc.Atunci asa se intelege din art 258.Pare clar acum
Art. 258 e din vechiul Cod Penal, am pus si eu aceeasi intrebare aici:
www.avocatnet.ro/content/for...

Legea noua e pe atat de varza pe cat e guvernul:
Art. 175 Funcţionar
(1) „Funcţionar” este persoana care exercită, permanent sau temporar, atribuţii care îi permit să ia decizii, să participe la luarea deciziilor sau să influenţeze luarea acestora în cadrul unei persoane juridice care desfăşoară o activitate ce nu poate face obiectul domeniului privat.
(2) De asemenea, este considerat funcţionar în sensul legii penale persoana care exercită o activitate pentru care a fost învestit de o autoritate publică şi care este supusă controlului acesteia.

domeniului privat se mai numeste domeniul privat de stat, si atunci, functionar inseamna doar functionarii de la patroni si nu si bugetarii? :O

Cred ca se refera la domeniul public si privat indiferent daca e vorba de stat sau particular.
Indiferent, poate administratia Cora convoaca femeia de serviciu in comisia de cercetare disciplinara, ca sa te sanctioneze la ordinul lor (sau o dau afara pe femeia de serviciu). Au mai facut asa ceva. Atunci oricine lucreaza (legal sau nu?) este functionar.

Se spune ca o lucrare reflecta inteligenta autorului ei... asa si noile legi...

Daca scrie functionar atunci si functionar si functionar public, parerea mea, fiindca nu pare sa scrie altfel
Ultima modificare: Joi, 8 Martie 2012
masayoshi, utilizator
Sper ca nu ramane asa ca nu inteleg mai nimic din articolul asta.De unde iti dai seama de diferenta?(in cadrul unei persoane juridice...activitatea nu face obiectul domeniului privat)In momentul de fata se deduce ca fiind functionar si cel care are o gestiune sau altceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Magaziner Gyulianas Gyulianas Vechimea ca lucrator comercial sau gestionar, poate fi asimilata vechimii pentru un post de magaziner in sistemul public? (vezi toată discuția)
Abuz in serviciu in domeniu privat??? C_CRISTINA C_CRISTINA Administratorul unei societati private poate fi subiectul unei plangeri penale pentru infractiunea de abuz in serviciu? Din cate am dedus din codul penal, ... (vezi toată discuția)
Public - art.145 cod penal trandafir2 trandafir2 O universitate [b]privata[/b] din Romania se poate incadra in intelesul termenului [b]Public[/b], conform Art.145 Cod Penal? Rog raspuns urgent, este f ... (vezi toată discuția)