avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abuz in serviciu in domeniu privat???
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abuz in serviciu in domeniu privat???

Administratorul unei societati private poate fi subiectul unei plangeri penale pentru infractiunea de abuz in serviciu? Din cate am dedus din codul penal, infractiunea poate fi savarsita doar de functionari publici. Sau poate nu am citit eu unde trebuia. Iar dacaam dreptate, e posibil ca organele de politie sa analizeze un astfel de dosar timp de aproape jumatate de an si sa mai si trimita dosarul la procuror? Pe scurt, un salariat, a facut o plangere penala ptr abuz in serviciu impotriva patronului. Repet, o societate cu capital integral privat.
Cel mai recent răspuns: celina , utilizator 16:01, 9 Iunie 2009
Conform prevederilor art. 258 C.pen., subiectul activ al infr. de abuz in serviciu poate fi atat functionarul public cat si functionarul , astfel cum este definit in art. 147 alin 2 C. pen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen plangere penala cristian19 cristian19 a-si vrea si eu sa stiu in cat timp se poate face o plangere penala .cat dureaza aceasta ? si daca aceasta nu a fost depusa la timp se mai poate face ceva? (vezi toată discuția)
Abuz in serviciu popescu-sorin popescu-sorin Pentru fapta de abuz in serviciu prevazuta de art 246 raportat la 248 indice 1 este necesara existenta plangerii prealabile? Stiti cumva decizii ale SCJ date ... (vezi toată discuția)
Eroare materiala sau abuz justlegal justlegal Dacă un procuror de judecătorie se pronunță pentru o infracțiune ce tine de competenta tribunalului și pe fond judecătorul hotăraște ... (vezi toată discuția)