Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema
Tatal meu detine un apartament si am dezbatut mostenirea pe partea mamei,aceasta devenind a mea,in viitor urmeaza sa-mi doneze tatal cealalta jumatatea a apartamentului pt intregirea mostenirii prin donatie cred,pot sa o trec si pe sotie in actele apartamentului sau doar pe partea de donatie de la tata?sau care e solutia pt a o trece si pe sotie in acte,noi dand un alt apartament mai mic tatalui care e pe numele sotiei inainte de casatorie.
Multumesc
Conform codului familiei, bunurile obtinute de unul dintre soti prin mostenire sunt bunuri proprii. Singura solutie pe care o vad,ar fi ca tatal d-voatra sa doneze cota parte direct sotiei si nu d-voastra. Sau un contract de schimb intre sotia d-voastra si tatal d-voastra, ea dand apartamentul pe care il detine dinainta casatoriei iar dansul cota parte din apartamentul mostenit impreuna cu d-voastra.
Mostenire ,succesiune
anays18
cum se poate face act pe un apartament intreg, in cazul in care se dezbate succesiunea doar pt un parinte care a decedat ,cealalta parte a celuilalt parinte ... (vezi toată discuția)
Succesiune
IONY1972
Buna seara! Mama a decedat acum 7 ani,tatal a decedat de curand.Suntem 2 frati dintre care unul din prima casatorie a tatalui (nu infiat).Mentionez ca nu s-a ... (vezi toată discuția)