avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intregirea mostenirii prin donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intregirea mostenirii prin donatie

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema
Tatal meu detine un apartament si am dezbatut mostenirea pe partea mamei,aceasta devenind a mea,in viitor urmeaza sa-mi doneze tatal cealalta jumatatea a apartamentului pt intregirea mostenirii prin donatie cred,pot sa o trec si pe sotie in actele apartamentului sau doar pe partea de donatie de la tata?sau care e solutia pt a o trece si pe sotie in acte,noi dand un alt apartament mai mic tatalui care e pe numele sotiei inainte de casatorie.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Filip Alexandru , utilizator 14:10, 7 Martie 2012
Conform codului familiei, bunurile obtinute de unul dintre soti prin mostenire sunt bunuri proprii. Singura solutie pe care o vad,ar fi ca tatal d-voatra sa doneze cota parte direct sotiei si nu d-voastra. Sau un contract de schimb intre sotia d-voastra si tatal d-voastra, ea dand apartamentul pe care il detine dinainta casatoriei iar dansul cota parte din apartamentul mostenit impreuna cu d-voastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire ,succesiune anays18 anays18 cum se poate face act pe un apartament intreg, in cazul in care se dezbate succesiunea doar pt un parinte care a decedat ,cealalta parte a celuilalt parinte ... (vezi toată discuția)
Succesiune IONY1972 IONY1972 Buna seara! Mama a decedat acum 7 ani,tatal a decedat de curand.Suntem 2 frati dintre care unul din prima casatorie a tatalui (nu infiat).Mentionez ca nu s-a ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire ContSters255097 ContSters255097 Buna ziua Situatia mea este urmatoarea: tatal meu este recasatorit avand si un copil din casatoria respectiva, apartamentul care i-l are impreuna cu mama i-l ... (vezi toată discuția)