avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CERERE CFS CU O LUNA AVANS
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CERERE CFS CU O LUNA AVANS

am nevoie de 3 zile de cfs, din data de 14.03 pana in data de 16.03. angajatorul nu vrea sa-mi primeasca cererea de cfs pe motiv ca nu este depusa cu o luna in avans. ce pot face ca cererea sa-mi fie totusi luata in considerare si inregistrata la secretariat?
Cel mai recent răspuns: deliaolga , utilizator 18:20, 7 Martie 2012
Asa ceva trebuie specificat in regulamentul intern al angajatorului ... potrvit art.242 C.mun., regulamentul intern cuprinde cel putin urmatoarele categorii de dispozitii:
a) reguli privind protectia, igiena si securitatea in munca in cadrul unitatii;
b) reguli privind respectarea principiului nediscriminarii si al inlaturarii oricarei forme de incalcare a demnitatii;
c) drepturile si obligatiile angajatorului si ale salariatilor;
d) procedura de solutionare a cererilor sau a reclamatiilor individuale ale salariatilor;
....

In lipsa unei astfel de prevederi, atunci cererea de concediu fara plata se poate depune cel mai tarziu cu o zi inainte ...
N-am auzit de astfel de bazaconie iertat fie-mi limbajul. Cum cu o luna inainte? Ar trebui sa v-o primeasca si refuzul ar trebui sa fie legal justificat. Atentie orice hartie trebuie primita si raspunsul la ea trebuie sa fie justificat legal.
Exista o astfel de posibilitate , numai daca asa ceva este cuprins in Regulamentul Intern al angajatorului ... nimeni nu-i poate interzice sa prevada asa ceva in regulamentul intern ...
multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Roi carpaho carpaho Regulamntul de ordine interiara este gresit ca denumire trebuie sa revizuim si sa il redenumim Regulament Intern? Ni s-a facut observatie ca nu suntem in ... (vezi toată discuția)
Roi salon coafura / frizerie alinaemi alinaemi Ma poate ajuta cineva va rog cu un model de Regulament de Ordine Interioara adaptat unui salon de coafura/ frizerie ? aici sau pe email ... (vezi toată discuția)
Comisie disciplina alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu la comisia de disciplina cine trebuie sa participe??? din cate stiu eu seful de sectie care de altfel a si intocmit referatul nu are dreptul sa fie prezent (vezi toată discuția)