avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită despagubiri
Discuție deschisă în Executare silită

despagubiri

in urma unui proces,pararul a fost arestat.avocatul din oficiu a stabilit despagubirea de 30000 ron,paratul a fost deacord. intrebarile sunt; daca paratul este arestat, cine imi da despagubirea? daca nu primesc despagubirea, ce demersuri treuie sa fac ,neavind posiilitatea de un avocat? familia lui ar putea fi obligata sa-mi plateasca despagubirea?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 08:52, 8 Martie 2012
Numai daca inculpoatul este minor platesc parintii daunele stabilite de instanta . In rest debitorul personal este cel oibligat .Verificati daca are bunuri insa de obicei acesti infractori sunt insolvabili si este imoosibil sa recuperati daunele.
O mica corectie: nu avocatul din oficiu a stabilit despagubirea, ci instanta.
Dvs. puteti pune in executare hotararea. Mergeti la executor. Acum problema se pune daca persoana respectiva are de unde plati.
Daca avea numai salariu si nici un bun pe numele lui, acum fiind inchis, nu veti putea recupera banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chemarea in instanta a asociatiei Raluca_Alina Raluca_Alina Bunica mea este pensionara, vaduva de veteran de razboi, cu venit cumulat de aproximativ 650 ron. Pe scurt, problema este ca a platit mult prea mult la ... (vezi toată discuția)
Avocat oficiu Monica1607 Monica1607 Daca il dau in judecata pe tatal copilului pentru pensie si autoritate exclusiva,acesta neprezentandu-se si punandu-se un avocat din oficiu,acesta trebuie ... (vezi toată discuția)
Care e pedeapsa? danaa1 danaa1 Care este pedeapsa pentru furt calificat si distrugere? Va fi o pedeapsa cu suspendare sau pedeapsa cu executare? Persoanele ce au savarsit infractiuniile de ... (vezi toată discuția)