avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Sotia unui domn ( a doua casatorie) sufera de o boala avansata(parkinson dementa senila) si este pus in situatia de a o interna la o casa de batrani deoarece nu o poate ingriji singur pentru ca are varsta inaintata si este cardiac,
Problema care se pune este ca ei au o proprietate comuna si el nu stie cum sa faca ca partea dansei sa nu ajunga pe mainile copilului ei( din prima casatorie) ar vrea sa vanda proprietatea - trebuie bani pentru a-i asigura un trai la azil dansei- ar putea face ea o cedare lui? cum se pot face acte in condiitile in care ea nu stie ce spune?
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 13:47, 8 Martie 2012
Doamnei trebuie sa i se numeasca un curator, care cu autorizarea instantei de tutela, sa poata sa semneze un act de partaj cu lichidare de regim matrimonial prin care sotul sa obtina dreptul de proprietate asupra imobilului in schimbul unei sulte care va fi incasata de curator pentru a o ingriji pe doamna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tutela Ellena68 Ellena68 În calitate de fiica cum pot obține tutela pentru tatăl meu el fiind diagnosticat cu boala Alzheimer si dementa senila el fiind momentan internat la un ... (vezi toată discuția)
Unchiul are tutela bunicii, internată cu demență senilă, dar nu se ocupă de ea. ce putem face, legal, să schimbăm tutela? ioana cutulea ioana cutulea Buna ziua Bunica mea sufera de dementa senila, este intr un centru de ingrijire batrani, aflandu-se dub tutela unchiului meu, care ii ia pensia si nu plateste ... (vezi toată discuția)
Am aflat că administratoarea căminului unde e internată sora mamei a început demersurile pentru obținerea curatelei. o poate obține fără știrea familiei? Sergiu92 Sergiu92 Am internat-o pe sora mamei (75 ani) fara urmasi, diagnosticata cu dementa senila, intr-o casa de ingrijire batrani. Pensia ei fiind insuficienta, am achitat ... (vezi toată discuția)