avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Stadiul actual al unei Asociatii
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Stadiul actual al unei Asociatii

Buna dimineata,
Cum pot sa aflu si eu care este stadiul actual al unei Asociatii inscrisa la Judecatoria S4 Bucuresti? Este vorba de o asociatie infiintata in 2004, iar membrii fondatori nu au mai facut pur si simplu nici o actiune legata de aceasta.

Ce se intampla in acest caz? Urmeaza calea soc. comerciale si se radiaza din oficiu? (in statut se precizeaza durata nelimitata)

De unde si in fel pot obtine informatii legate de starea asociatiei? Reg. Comertului tine si el informatii legate de Asociatii?

Multumesc !
Ultima modificare: Joi, 8 Martie 2012
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: calin_andrei , utilizator 12:43, 8 Martie 2012
Asociatia nu se radiaza din oficiu.
Registrul comertului nu se ocupa de ong-uri.
Dumneavoastra doriti sa preluati acest ong si sa derulati activitati pe el? Informatii despre statut si modificarile aduse la statut, despre componenta organelor de conducere, despre sediul acestui ong aflati de la aceeasi judecatorie unde s-a inregistrat.
Dar daca nu au survenit modificari la elementele descrise mai sus, ong-ul poate fi in continuare valabil, fara ca el sa fi derulat activitati.
Se mai pune problema daca a fost depus bilantul anual la finante.
Nu am eu personal nici un interes direct fata de acest ONG. Nu cred ca a fost depus vreodata un bilant la finante. Exista repercursiuni (amenzi, etc.) pentru asociati? Cred ca se doreste inchiderea lui. Aceasta se poate face numai de un lichidator? Sau doar prin notificarea catre ANAF?

Nu pot afla in mod detaliat starea lui prin solicitarea de informatii din Registrul National de date? AM vazut acest link: [ link extern ] >

Dar nu inteleg exact unde se depune aceasta cerere.. chiar la minister ? Ei sunt obligati sa furnizeze un raspuns in termen de 30 zile? Sau trebuie mers la Jud. Sect. 4 care a inregistrat Asociatia. Caz in care ce fel de cerere trebuie pregatita, care sunt taxele de timbru si ce timbru judiciar se foloseste?

Cu multumiri !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatie status ong mihaela.sandu mihaela.sandu Buna, Cum pot afla daca un ONG a intrat in insolventa de drept? stiu ca ONG, inffintat in 2006 nu a depus niciun bilant, nu a avut nicio activitate, nimic. ... (vezi toată discuția)
Inscriere membru in ong Liciu Liciu Buna ziua, In dosarului ce urmeaza a fi depus la judecatorie pentru infiintarea ONG-ului mi s-a cerut sa fie prezente cazierele fiscale si juridice ale ... (vezi toată discuția)
Excludere membru fondator aadynna aadynna buna ziua! o asociatie cu 3 membri fondatori poate exclude prin hotararea adunarii generale unul din acestia daca a adus prejudicii ONG-ului? daca ... (vezi toată discuția)