avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... exercitarea autoritatii parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

exercitarea autoritatii parintesti

buna ziua intrun proces de exercitarea autoritatii parintesti exclusiva am o fetita de 7 ani este posibil ca instanta sau eu sa cer sa fie audiata? tatal ei este inchis pt viol si fetita vrea sa stea la mine. a mai vb cu tatal ei la tel de cateva ori de cand este inchis dar nul cunoaste personal dar mia spus ca nu vrea sa stea cu tatal ei deoarece vb foarte urat cu ea la tel niciodata nu o intreaba despre ea ci despre ce fac eu cu cine locuiesc unde plec zilnic etc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:30, 12 Martie 2012
cat inseamna doua termene mai exact cat timp
este posibil ca acest proces sa se termine pana in luna iunie daca dosarul lam depus vineri? ce sanse am sa mi se incredinteze definitiv mie minora in aceasta situatie?
data fiind situati sanse de castig aveti mari, insa ca timp depinde foarte mult de cat de incarcata este instanta. daca are putine dosare, se poate termeni, dand termene la 1-2 saptamani...daca va da insa termene la 2 luni ( cum este cazul in Bucuresti la unele instante) va trebuie un avocat perseverent care sa insiste pentru termene mai scurte.
daca tatal va declara apel/ recurs dureaza cel putin inca un an...trebuie consvins sa renunte la apel..
multumesc pt raspuns tin sa precizez ca sunt din pitesti iar tatal minorei nu este deacord ca eu lam dat in judecata el imi spune mereu ca el va lua minora are vreo sansa sa poata lua vreodata minora sau instanta sa ne acorde custodia comuna minorei stiind ca el este arestat cu sentinta definitiva intrun caz de viol in grup cu o minora?
Tatal minorei poate spune orice.
Dupa parerea mea nu va castiga niciodata.

Doua termene inseamna cca 2 luni, dar daca declara apel procesul va continua ulterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rog raspuns- iesire din tara minor luminita1982 luminita1982 am o fetita de 7 ani este recunoscuta de tata pe numele lui dintro relatie de concubinaj pot pleca cu fetita din tara fara acordul lui el fiind inchis pt viol ... (vezi toată discuția)
Decadere din drepturi tata disparut fara urma Augusta86 Augusta86 Buna ziua, Am o fiica de 6 ani, in urma unei relatii cu un cetatean american. Nu am fost casatoriti, dar fetita mea ii poarta numele. Primii patru ani din ... (vezi toată discuția)
Cum pot avea toate drepturile legale asupra copilului? StefaniaRoxana2230 StefaniaRoxana2230 Bună ziua. Am o fetita de 2 luni și jumatate si mi-aș dori sa am toate drepturile din punct de vedere juridic asupra ei (ieșiri din tara, înscrierea la ... (vezi toată discuția)