avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Termen depunere plangere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Termen depunere plangere

Buna ziua , avand in vedere urmatoarea situatie : un angajat al unei agentii de pariuri sportive pe postul de casier , introduce bilete de pariere in sistem in valoare de 13000 LEI fara a le achita . Biletele sunt necastigatoare si astfel angajatul iese lipsa in gestiune la sfarsitul zilei aceasta suma . Angajatul isi recunoaste vina si da o declaratie cum ca a introdus aceste bilete fara a le achita .
Intrebarea este in ce termen se poate depune plangere impotriva acestui angajat tinand cont ca exista si acea hartie semnata de el prin care isi recunoaste fapta ?
Cel mai recent răspuns: Alina Borza , Avocat 14:23, 8 Martie 2012
Modul de sesizare al organului de urmarire penala in acest caz, nu negesita plangere prealabila, deci sesizarea poate fi prin plangere,denunt sau sesizare din oficiu, din cate stiu eu, nici unul din aceste moduri de sesizare ( cu exceptia plangererii prealabile in care temernul este de 2 luni ) nu se prescrie decat odata cu fapta, asta insemnand anii de zile in cazul infractiunii despre care de vorbiti.
...deci nu se ia in calcul acel termen de 2 luni ?
Depinde pentru ce infractiune vreti sa faceti plangerea. Numai pentru acele infractiuni care se urmaresc la plangerea prealabila, aceasta plangere se poate face in termenul limita de 2 luni. In cazul dvs cred ca este vorba despre infractiunea de delapidare, care nu se urmareste la plangerea prealabila a partii vatamate, ci se poate incepe urmarirea penala din oficiu, prin denunt sau plangere simpla. Asadar nu exista un termen limita pana la care puteti sesiza organul de cercetare penala. Totusi, ar trebui sa va grabiti sa faceti plangere, cu cat este mai aproape data savarsirii faptei cu atat, sunt informatiile mai proaspete.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sesizare direct la instanta aleutin10 aleutin10 buna seara..mă poate ajuta cineva...pot deschide un proces penal adresându-mă direct judecătoriei și nu parchetului. MULȚUMESC (vezi toată discuția)
Revocarea amanarii pedepsei Amni Amni Buna ziua. Cand se considera o infractiune descoperita? Fac trimitere la art.88 al.3 ncp.Daca infractiunea a fost savarsita inainte cu o luna de a se termina ... (vezi toată discuția)
Victima nu depune plangere cocorul alb cocorul alb in cazul in care invinuitul este acuzat de sechestrare de persoane si victima nu depune plangere ci doar da o declaratie in care explica cele intamplate ... (vezi toată discuția)