avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis conducere expirat, retinut in Italia
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis conducere expirat, retinut in Italia

Buna,

Sunt rezident in Italia de 3 ani. Mi-a fost retinut (in Italia) permisul de conducere romanesc pentru ca era expirat de o luna. (nu stiam nici eu). La prefectura nu imi dau permisul inapoi daca nu fac vizitele medicale aici in Italia. Am fost la vizitele medicale, medicul nu e de acord sa le faca pentru permis strain. La ambasada imi zic sa astept pana il trimit in RO, iar aici imi zic ca dureaza cam 3 luni sa il trimita. Am loc de munca, nu pot fara permis. Stiu pe cineva care a patit la fel si a mers in Romania unde a declarat permisul pierdut.
Ce risc daca il declar pierdut si ulterior ajunge din Italia la politia din Ro?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: matar , utilizator 09:19, 11 Martie 2012
parerea mea e sa nu mintiti ca veti fi sanctionat daca autoritatile va prin cu mata in sac. dar am si eu o intrebare: daca depindeti de carnetul de conducere de ce nu ati fost mai atent? cred ca nu aveti decat o solutie cu posibilitatea de a ramane in italia si anume ambasada romaniei si sa asteptati. cu respect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de conducere romanesc in comunitatea europeana adragan964 adragan964 Buna seara . Sunt rezident in italia de 4 ani si am un permis de conducere romanesc. Zilele trecute am fost oprit de un agent de circulatie langa Torino si ... (vezi toată discuția)
Carnet de conducere facut partial in ro cu resedinta in italia. ... gerhardt gerhardt Carnet de conducere facut partial in RO cu resedinta in Italia. eu consider o poveste. Un amic. Pleaca in Italia se stabileste acolo. si-a luat resedinta. ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere suspendat in italia costeliulian costeliulian Buna ziua,as dori sa aflu daca se poate da pierdut permisul de conducere romanesc suspendat in Italia.E deja expirata perioada de suspendare,dar banuiesc ca ... (vezi toată discuția)