avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Inchidere firma srl
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Inchidere firma srl

Buna ziua!
Am o problema destul de mare. Acum 3 ani am infiintat un srl singura. Apoi am luat un partener in firma cu 50-50% si toate drepturile. Firma nu a avut activitate doar cheltuielile fixe ( contabil, birou si doi angajati care nu mai sunt). Eu sunt administrator si angajat ca director al firmei. Celalat asociat este cetatean maghiar. Eu nu locuies in tara , dar din cate am inteles s-au adunat cheltuielile fixe ale firmei. Nu am casa, nicsi alte aceri. Locuiesc in chirie. In schimb as dori sa ies din firma. Toate cheltuielile care au fost achitat inainte eu le-am suportat. El nu a pus deloc bani in firma. In schimb are pretentia ca eu sa platesc toate cheltuielile firmei din prezent si nu vrea sa inchida firma. Ce pot face sa ma scap de datorii si de firma? Am fost si eu naiva, fara experienta si usor influentabila. In schimb doresc sa dorm linistita si sa nu am probleme. Va rog sa ma ajutai macar cu sfaturi. In Romania nu am adresa, nu fug de responsabilitati, in schimb nicsi nu vreau ca eu sa suport toate consecincele.

Multumesc anticipat.
Cu respect, Balazs.M.
Cel mai recent răspuns: Aurelian Cîcu , Consilier juridic 16:38, 19 Noiembrie 2008
Trebuie in primul rand sa accepte si celalalt partener sa inchideti firma si desigur trebuiesc achitate restantele.
Buna ziua!

Multumesc pentru raspuns. In cazul in care s-ar achita datoriile fixe ale firmei, si amandoi suntem asociati cu drepturi egale, aceasta datorie nu se imparte intre parti? Eu ca angajat, dar amandoi ca titulari, in schimb, eu nu mai sunt inregistrata demult ca angajata, inca de anul trecut. O parte din datorii am achitat-o eu, am factura si insemnarea pe ea ca am platit jumatate din datorie. Pe el cum pot sa il pun la plata? Nicsi sa inchida nu vrea, dar nicsi sa plateasca. El bani in firma nu a pus deloc, doar eu. Toate cheltuielile pana acum eu le-am achitat. Si acum ma santajeaza ca doar atunci inchide daca ii dau o suma enorm de mare, ceea la ce nu are dreptul.

Cu respect, Balazs.M.
De regula cel ce paraseste o societate comerciala in care este actionar cedeaza partile pe care le detine si primeste ceva in schimb. Functie de cota de participare la beneficii si pierderi trebuie sa achite fiecare din actionari sumele respective. Puteti sesiza organele la care sunt debitele ca nu puteti achita decat cota care va revine si in acelasi timp incercati la ORC sa faceti demersurile necesare in vederea cedarii cotelor detinute. Dar asta nu va fi posibil fara acceptul partenerului. Daca amiabil nu va puteti intelege aveti sanse doar in instanta. Cred ca aveti nevoie de un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita administrator sc jenellu jenellu Buna ziua, Am deschis cu un prieten o firma in 2005. Pe aceasta firma am deschis un bar. Asociati 50%-50%. Firma era neplatitoare de TVA. In 2006 l-am lasat ... (vezi toată discuția)
Executarea silita pentru neplata impozit forfetar dumi sorin dumi sorin Am o firma de vreo 2 ani care nu a avut niciun fel de activitate si deci nici profit,am primit acasa 2 tituluri executorii,si sa ma prezint la fisc sa platesc ... (vezi toată discuția)
Mostenirea copilului concubinului gabyvinter gabyvinter buna. am o prietena care a stat in concubinaj 11 ani in concubinaj. Apartamentul este cumparat de amandoi in contract sunt trecuti amandoi , cu parti egale. in ... (vezi toată discuția)