avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit executarea silita pentru neplata impozit forfetar
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

executarea silita pentru neplata impozit forfetar

Am o firma de vreo 2 ani care nu a avut niciun fel de activitate si deci nici profit,am primit acasa 2 tituluri executorii,si sa ma prezint la fisc sa platesc ,cate 550 ron (impozit pe profit)pt fiecare!

Problema e ca nu am acesti bani,sa platesc forfetarul pe anul trecut si am incercat sa caut modalitati de evitare al acestui lucru..dar fara succes pana acum.

As avea 2 intrebari:

1.Chiar nu e xista modalitatea prin care sa pot scapa de un impozit pe ceva care nu face profit?ma gandeam la procedurile de insolventa sau faliment,nu as putea sa scap de problema asa?

2.Daca totusi nu se poate,ce presupune executarea silita?Nu am avut profit,deci nu am bunuri,stocuri,nu am achizitionat nimic etc.nu am nicio propietate pe firma!poate avea efect si asupra persoanei mele ?(opriri pe salariu sau mai stiu eu ce?)

Ma gandeam ca daca nu am propietati si nici bunuri sau conturi,firma intra in faliment si o radieaza ei!

Scuzati-ma daca aberez!Caut o solutie sa pot iesi din aceasta situatie!

Va multumesc anticipat!!
Cel mai recent răspuns: Florin Marius Savu , Consultant fiscal 09:07, 23 Februarie 2010
Cea mai simpla procedura este cea a dizolvarii voluntare.
Toate celelalte proceduri sunt de durata si - ca si prima - costa. Avantajul in cazul primei este ca dupa ce ati achitat obligatiile la stat nu mai aveti alte chletuieli. Puteti si acum sa va opriti cheltuielile - incepand cat mai repede procedurile de inchidere a firmei.
Sa stiti ca statul nu "sta" in cei 550 lei de la dv. si de la multi altii. Intentia a fost de a inchide cat mai multe firme fara activitate. Cand v-ati deschis firma trebuia sa va ganditi ce faceti cu ea, iar daca nu ati putut face nimic, sa o inchideti cat mai repede. Si - nu in ultimul rand - trebuia sa va platiti un contabil care v-ar fi spus ce puteati face pentru a evita cheltuielile. Ati economisit cheltuiala cu contabilul , dar ati acumulat cheltuieli mult mai mari cu nestiinta.
Daca persistati in a cauta numai solutii gratuite : 1) sa stiti ca nu exista (in 20 de ani de "capitalism" ar fi trebuit sa aflati acest lucru) ; 2) va veti mari obligatiile fata de stat. Acceptati ideea ca ati gresit si ca trebuie sa platiti pentru acest lucru. Dv si nu altii, cum ganditi ca ar fi posibil.
Dv. spuneti : "firma intra in faliment si o radiaza ei" . Care ei ? Si de ce trebuie sa suportam noi costul datoriilor catre stat neachitate de dv. ?
Angajati-va un lichidator si dati-i tema sa inchida cat mai repede firma. Daca il si platiti sa stiti ca scapati de dureri de cap.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere,dizolvare,lichidare ContSters135817 ContSters135817 Sal.Imi puteti spune si mie care este diferenta dintre lichidare,dizolvare,radiere?Am o societate infintata in 2007 cu care nu am desfasurat nicioodata nicio ... (vezi toată discuția)
Situatie dificila cu un srl, amenzi, nedepunere de declaratii alex_and_dark alex_and_dark Salut, Am o situatie mai dificila cu un SRL, suspendart, dar nu din motive bune. In 2008 mi-am facut o firma si a functionat 2 ani de zile. In 2010, nu ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar la firma fara activitate. dumi sorin dumi sorin buna ziua! am o firma din august 2007,fara activitate,trimestrial fiind depuse declaratii de venit,care sa ateste ca nu avem activitate! mi-au venit 2 ... (vezi toată discuția)