avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme cu o garsoniera
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme cu o garsoniera

Doresc sa cumpar o garsoniera, proprietarii, sot - sotie, au un contract de V-C ( act dobandire garsoniera), in V-C apare garsoniera doar pe numele sotului. Este adevarat ca daca reiese ca au fost casatoriti de dinainte de a cumpara ei garsoniera, sotul nu poate vinde garsoniera? pentru ca se va considera bun comun. Ce trebuie facut in acest caz? Cum as putea eu cumpara aceasta garsoniera? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 11:40, 18 Noiembrie 2008
In actul de vanzare-cumparare cu siguranta se specifică starea civila a celor doua parti contractante!
In cazul in care la dobândirea imobilului proprietarii erau casatoriti, trebuie sa incheiati contractul cu ambii soţi!
Este adevarat ! sotul nu poate vinde garsoniera singur, ci numai cu acordul expres al sotiei, care va trebui sa fie prezenta în lipsa unui mandat special de reprezentare in fata notarului pentru autentificarea actuluii!
Puteti cumpara garsoniera incheind actul de vanzare-cumparare cu ambii soti in calitate de vanzatori sau doar cu unul dintre sot,i insa pentru cel de-al doilea sot trebuie sa existe o procura notariala din care sa reiasa ca acesta este de acord sa instraineze imobilul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, se poate vinde un apartament dacă pe contractul ... ADYN79 ADYN79 Bună ziua, Se poate vinde un apartament dacă pe contractul de vânzare este trecut doar soțul deși el a fost dobândit în timpul căsătoriei? Trebuie ... (vezi toată discuția)
Urgent- acte necesare precontract vanzare cumparare! multumesc cristeo cristeo Buna ziua. Ce acte sunt necesare pentru incheierea unui precontract de vanzare cumparare? Vreau sa cumpar o garsoniera, proprietarul are un contract de vanzare ... (vezi toată discuția)
Bun comun oana99 oana99 AR PUTEA FOSTUL MEU SOT SA VANDA GARSONIERA CARE A FOST CUMPARATA CU BANII DE LA NUNTA SI FIGURAM AMANDOI CA PROPRIETARI DACA EU NU SUNT IN TARA?? MENTIONEZ CA ... (vezi toată discuția)