Doresc sa cumpar o garsoniera, proprietarii, sot - sotie, au un contract de V-C ( act dobandire garsoniera), in V-C apare garsoniera doar pe numele sotului. Este adevarat ca daca reiese ca au fost casatoriti de dinainte de a cumpara ei garsoniera, sotul nu poate vinde garsoniera? pentru ca se va considera bun comun. Ce trebuie facut in acest caz? Cum as putea eu cumpara aceasta garsoniera? Va multumesc anticipat!
In actul de vanzare-cumparare cu siguranta se specifică starea civila a celor doua parti contractante!
In cazul in care la dobândirea imobilului proprietarii erau casatoriti, trebuie sa incheiati contractul cu ambii soţi!
Este adevarat ! sotul nu poate vinde garsoniera singur, ci numai cu acordul expres al sotiei, care va trebui sa fie prezenta în lipsa unui mandat special de reprezentare in fata notarului pentru autentificarea actuluii!
Puteti cumpara garsoniera incheind actul de vanzare-cumparare cu ambii soti in calitate de vanzatori sau doar cu unul dintre sot,i insa pentru cel de-al doilea sot trebuie sa existe o procura notariala din care sa reiasa ca acesta este de acord sa instraineze imobilul.
Bun comun
oana99
AR PUTEA FOSTUL MEU SOT SA VANDA GARSONIERA CARE A FOST CUMPARATA CU BANII DE LA NUNTA SI FIGURAM AMANDOI CA PROPRIETARI DACA EU NU SUNT IN TARA?? MENTIONEZ CA ... (vezi toată discuția)