Buna dimineata!
Ma confrunt cu urmatoarea situatie: fiul meu, in varsta de 1,6 ani a primit printr-un act notarial de donatie(avand ca reprezentanti legali parinti)i, o casa batraneasca cu terenul aferent acesteia. Casa este f. veche si intentia noastra, a parintilor, este sa o demolam si sa construim un alt imobil. Intrebarea mea este urmatoarea: avand in vedere situatia, putem primi autorizatia de constructie? Sau trebuie sa optam pentru consolidare?
Va multumesc!
Care alt curator, ca nu are niciunul inca?...
Oricum, sunt de acord ca acceptarea unei donatii e act de dispozitie, dar unde scrie de incuviintarea Autoritatii daca nu exista interese contrare intre minor si ocrotitorul sau legal? Minorul face acte de dispozitie prin parinti sau tutore (sub 14 ani) sau cu incuviintarea lor (peste 14 ani).
Consider ca numai in cazuri de interese contrare e nevoie de incuviintarea Autoritatii si numirea unui curator. Ca altfel, toate actele de dispozitie ar trebui incuviintate, nu?
Casa dobandita prin donatie nu poate fi locuita, alternativele fiind demolarea sau vanzarea. Banii pentru noua constructie sunt ai mei (mama minorului) si provin din vanzarea unui apartament achizitionat inainte de casatorie.De aceea as fi interesata si de o cota parte. Ca nu se stie niciodata...Desi, sincera sa fiu, nu prea stiu care sunt criteriile prin care Autoritatea Tutelara dispune in ceea ce priveste folosinta locuintei: exclusiva a minorului sau cota parte cu parintii. Iar aceasta cota parte e stabilita in functie de ce?
buna ziua tuturor!
am o problema legata de subiectul aceasta!(minorul a mostenit de la bunicul sau o locuinta, mama minorului a renuntat in favoarea acestuia)
minorul detine imobilul, dar pentru ca parintii sa isi faca acte de identitate este necesar consimtamantul proprietarului adica acestui minor!
Si in cazul acesta se va apela la autoritatea tutelara!?
mi-am dat seama ca ceea ce spuneti legat de constructia pe terenul minorului e corect si logic, dar datorita faptului ca nu am studii juridice nu stiu exact unde sa caut baza legala in codul familiei, procedura civila,sau ceva legat de protectia copilului, ocrotirea drepturilor si libertatilor!?
doresc sa imi imbogatesc cunostintele de aceea V-as ruga,daca puteti sa imi spuneti si mie de unde sa o iau :(
multumesc anticipat pentru ajutor!
Vanzare imobil
MARGARITc
Doresc sa ma ajutati sa obtin informatii privind urmatoarea situatie: Fiica mea, acum in varsta de 11 ani a cumparat prin intermediul unui curator un imobil. ... (vezi toată discuția)