avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Responsabilitate angajator si angajat - altercatie in ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Responsabilitate angajator si angajat - altercatie in trafic

Un angajat al firmei a fost reclamat la politie ca a fost indisciplinat in trafic: a injurat, a depasit periculos, etc. Am declarat numele soferului si am recunoscut masina pe care o conducea. Intrebarea mea este: ce implicatii sunt pentru firma? ce implicatii sunt pentru angajat? Cum se poate apara firma in astfel de situatii dar si pe viitor? As dori sa aflu si baza legala. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Insurance Logistics Team , Consultant asigurari 09:34, 11 Martie 2012
Daca tot ceea ce s-a intamplat a fost in timpul programului de lucru atunci il puteti trage la raspundere... eventual efectuati o cercetare disciplinara si apoi aplicati o sanctiune pentru prejudiciile de imagine pe care vi le-a provocat.
El va fi sanctionat si de catre organele de politie pentru faptele comise.
A avut invoire scrisa pentru intervalul orar in care s-a petrecut evenimentul. Deci firma nu raspunde pentru faptele angajatilor ci doar angajatul, ca persoana fizica?
Exact. Daca a avut invoire atunci nici nu se pune problema de cercetare insa va raspunde de faptele comise.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa de la serviciu fara invoire Kerossen2K Kerossen2K Buna ziua, acum 2 saptamani am lipsit de la munca 3 ore sa imi fac itp la masina, insa dupa ce am terminat cu itp si am pornit cu o trotineta electrica catre ... (vezi toată discuția)
Accident de munca pe durata invoirii sadrian sadrian Buna ziua. Cu toate ca invoirea nu este definita de legislatie, daca un angajat invoit pe baza unui bilet semnat si aprobat de conducatorul locului de munca, ... (vezi toată discuția)
Agent paza - parte responsabila civilmente pui_horatiu pui_horatiu La societatea de paza si protectie pt. care lucrez, a intervenit o situatie de genul: doi baieti (agenti de paza), imbracati in uniforma, se deplasau cu masina ... (vezi toată discuția)