avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA prestari servicii electronice extracomunitare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA prestari servicii electronice extracomunitare

Salut,
Vreau sa infiintez PFA sau Intreprindere Individuala in scopul oferirii de servicii electronice pentru o firma din Norvegia.

Venitul anual estimat este de 150.000 lei anual ~ 36.000 euro,.

Pentru asftel de tranzactii intre mine si o tara din afara UE se necesita plata de TVA iar eu trebuie sa infiintez PFA sau II ca platitor de TVA?

Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 16:53, 13 Martie 2012
numai dupa atingerea cifrei de afaceri de 35.000 euro (119.000 lei) veti fi obligat sa va inregistrati in scopuri de tva in romania.
pana atunci nu aveti nicio obligatie in acest sens intrucat prestati servicii catre o firma din spatiul nonUE.

totusi va recomand sa va inregistrati ca platitor de tva in romania, inca de la infiintare, pentru a avea drept de deducere a tva aferenta achizitiilor din tara (oricum veti factura fara tva catre beneficiarul din norvegia).
Ultima modificare: Marți, 13 Martie 2012
xerxes, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prestare servicii informatice - facturare tva STEFAN ALINA STEFAN ALINA Buna ziua Un srl neplatitoare de tva presteaza servicii de creeare, administrare, mentenanta pagini web catre un client non ue (elvetia, norvegia). Cum voi ... (vezi toată discuția)
Tva achizitie intracomunitara utilaj si materie prima valervalentin valervalentin Buna ziua, In cazul in care doresc sa infiintez o \"Intreprindere individuala\" si sa achizitionez, la inceput de activitate, un utilaj-cart din UE, de nou, ... (vezi toată discuția)
Freelancer in it - intreprindere individuala? cum? popfran90 popfran90 Buna ziua, Doresc sa-mi deschid o intreprindere individuala, ca freelancer in IT (activitati legate de pagini web, portaluri, etc.), in trecut am mai fost ... (vezi toată discuția)