avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... spatiu joaca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

spatiu joaca

Buna ziua, stau intr-o curte comuna si am urmatoarea problema:
vecinii mei au copii si si-au construit in spatele curtii un loc de joaca pt copii fara ca eu sa imi dau acordul.
Acest lucru ma deranjeaza deoarece eu stau in spate si este o harmalaie de nedescris (din pricina faptului ca, copii in cauza isi aduc "n" prieteni si care nu stiu ce drept au sa se joace acolo..) Nu se respecta orele de odihna nici ziua caci sunt copii, nici noaptea, ca sunt gratare...#-o
In baza carei legi pot cere desfiintarea locului de joaca?
Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Martie 2012
standan, utilizator
Cel mai recent răspuns: standan , utilizator 18:51, 11 Martie 2012
Desfiintarea locului de joaca pentru niste copii n-o veti obtine, sau cu alte cuvinte dreptul la joaca nu-l puteti ingradi spre nefericirea Dvs. Acuma daca ziua nu va puteti odihni, incercati noaptea. Am inteles nu puteti nici noaptea din cauza gratarelor...... daca sunt din acelea cu melodii , etc, etc , atunci mai aveti o sansa de limitare a zgomotului prin sesizarea politiei comunitare,.....daca sunt fara muzica, atunci incercati tratarea sensibilitatii....
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie să vă contrazic, şi mă bazez pe jurisprudenţă.
În primul rând, ţin să spun că am copii şi recunosc că au dreptul la joacă, dar părinţii sunt aceia care trebuie să-i educe în spiritul respectului faţă de aproapele lui, printre altele de a nu incomoda pe cel de lângă tine.
D-le Stan, curtea este comună. Această curte are destinaţia de "curte" nu de loc de joacă deci din punct de vedere al L.50-1991 rezultă exact o transformare a destinaţiei unui spaţiu care mai este şi proprietate comună, .Au vecinii o autorizaţie de a transforma curtea în spaţiu de joacă- Ordin 1430- 2005 , anexa II, art.b, pct.12 alin.2 din anexa II la Ordinul nr.1430/26.08.2005 , prevăd expres existența acordului vecinilor exprimat în formă autentică în cazul amplasării de construcții cu alte funcțiuni decât ale clădirilor învecinate, dacă prin natura activității adăpostite se produce poluare de orice fel ( noxe, zgomot, vibrații, etc.).
Chiar dacă amplasamentul loc de joacă reprezintă un spațiu de agrement, de utilitate publică, fiind amenajat pentru recreerea copiilor, este de la sine înțeles că produce poluare fonică pentru cei din apropiere, Existenţa poluării fonice rezultă chiar din noua destinaţie a spaţiului respectiv A fost emis un certificat de urbanism , avize şi acorduri precum şi un studiu de impact privind protecţia mediului şi sănătatea populaţiei, cu privire la schimbarea destinaţiei spaţiului din curte în loc de joacă /.A fost emis un studiu , o notă de fundamentare , care să justifice schimbarea destinaţiei din curte în loc de joacă-. lEGEA 50-1991, ART.7 ALIN.1 LIT.C prevede toate acestea.
D-le Stan, că ar trebui să vorbiţi întâi cu părinţii, să le explicaţi toate aceste lucruri, probabil că în împrejurimi să existe loc de joacă amenajat pe domeniul public şi să le explicaţi, că nu doriţi să le faceţi rău , dar amenda este usturătoare, şi o să le faceţi sesizare şi chiar în instanţă, ţinând cont de cele ce v-am arătat.
Apropo, şi de articolul de pe faţa de început în legătură cu poluarea fonică. În instanţă vă asigur că veţi avea succes.!!!!!!!
Va multumesc pt acest raspuns foarte bine argumentat.
Nu am nimic cu copii, chiar imi plac dar am si eu serviciu si e greu sa te relaxezi dupa o zi de munca...mai ales ca nu se joaca doar copii cu domiciliul in curte ci si alti copii ai prietenilor vecinilor...
Stiam ca trebuie acordul tuturor pt o astfel de amenajare ca si pt orice alta actiune de acest gen (parcare.,ingradire constructie) ei au profitat ca nu am fost acasa o perioada de 4 luni si iata rezultatul.
O sa va urmez sfatul vorbind cu vecinii si prezentandu-le : Ordin 1430- 2005 , anexa II, art.b, pct.12 alin.2 din anexa II la Ordinul nr.1430/26.08.2005 , prevăd expres existența acordului vecinilor exprimat în formă autentică în cazul amplasării de construcții cu alte funcțiuni decât ale clădirilor învecinate, dacă prin natura activității adăpostite se produce poluare de orice fel ( noxe, zgomot, vibrații, etc.).
Multumesc inca o data=D>
Ultima modificare: Duminică, 11 Martie 2012
standan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie bloc locativ in vecinatate steluta79 steluta79 Buna ziua. Am si eu o intrebare. Locuiesc intr-un bloc cu 7 etaje, si, recent, vis-a-vis de bloc, mai exact chiar peste drum, au inceput lucrarile pentru ... (vezi toată discuția)
Care este limita de zgomot ( in decibeli) admisa la un spatiu comercial ce functioneaza desasupra unui apratament de locuit ? exonerata exonerata Buna dimineata , Va rog sa ma lamuriti in aceasta privinta : care este limita admisa ziua si noaptea pentru zgomotul produs de vitrinele aflate intr-un ... (vezi toată discuția)
Expertiza poluare sonora liviu.moisii liviu.moisii Locuiesc la etajul 1 al unui bloc la parterul caruia are sediul un laborator de patiserie. Laboratorul foloseste un congelator de mare putere, care produce ... (vezi toată discuția)