as dori sa stiu ce se poate intampla daca am facut un act de mana in urmatoarele conditii: titlu apare contract de vanzare cumparare iar in contract am scris eu schimb o masina cu toate datele de identificare a carei proprietar este altcineva,cu utilaje si numele a cui sunt utilajele;am mai scris ca ma oblig ca in termen de 5 zile sa dau certificat fiscal in conditiile in care merg utilajele,unul dintre ele nu functiona cand am ajuns acasa;respectivul ma ameninta ca va face plangere penala ca l-am inselat pt ca eu i-am spus ca daca nu imi repara utilajul nuu ii mai trimit fiscal conform intelegeri din contract;contractul nu are martori ci atasate copii de buletin ale partilor din contract.ce se poate intampla in aceasta situatie?
Contractul de vanzare/cumparare, in fapt schimb de bunuri, trebuia finalizat dupa vizionarea si verificarea utilajelor.
Avand in vedere ca dvs dati la schimb o masina care nu este proprietate personala, cred ca dvs. sunteti un intermediar. Viitorul propietar al utilajelor fiind de fapt propietarul masinii.
Actul nu este contra semnat de martori, lasati actiunea sa se desfasoare: dvs. nu ati dat masina si nu ati preluat utilajele.
Plangerea este fara obiect.
oare nu suntem in prezenta unor vicii ascunse ale bunurilor???iar vinzatorul are obligatia de a garanta pe cumparator impotriva viciilor ascunse,astfel ca cumparatorul in cazul dat are mai multe optiuni:
-rezolutiunea
-înlăturarea viciilor de către vânzător sau pe cheltuiala acestuia.
-înlocuirea bunului vândut cu un bun de același fel, însă lipsit de vicii
reducerea corespunzătoare a prețului
temeiul juridic este art 1709 cod civil
deci nu are cum sa fim in prezenta unei infractiuni???deci este vorba despre o raspundere civila..............astept critici si sugestii de la persoane cu experenta in domeniu
Inselaciune?
radu92paul
Am gasit un autoturism pe internet si am mers sa il cumpar.Domnul acela a scos un contract vanzare cumparare si a zis ca nu mai trece datele lui ci datele ... (vezi toată discuția)