avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... sunt dat in judecata ca datornic
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

sunt dat in judecata ca datornic

Sunt dat in judecat ca datornic am luat o suma de bani de la un prieten 5000 euro si i-am dat inapoi decat vreo 3000 acum ma dat in judecata vrea si mai mult decat diferenta de 2000 de euro eu i-am semnat o chitanta de mana pe bani aceeiacei 5000 i-am explicat ca nu am bani momentan sa i dau inapoi si ma dat in judecat pe civil pt recuperarea datoriei... dar acum imi cere 5000 cat e pe hartie e... o hartie semnata de mine....? ce pot sa fac ?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 22:48, 10 Martie 2012
Faceti dovada ca i-ati dat 3000 inapoi, daca nu, sunteti bun de plata. Trebuia si dvs. cand i-ati dat cei 3000 sa il puneti sa va scrie o chitanta de mana pentru aceasta suma ....
dovada pot sa fac dar nu scris adica aduc niste prieteni comuni care au vazut cand i-am dat banii si stiu despre ce e vorba... plus de asta eu nu am nimik pe numele meu.... cum ar putea sa ma execute daca nu am nimik ?
In aceasta faza este prematur sa va ganditi la o executare silita ... Daca formuleaza actiune impotriva dvs., in intampinare aratati ca ati inapoiat suma de 3000 euro si propuneti ca probatoriu martorii dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut fane12 fane12 buna ziua am imprumutat 5000 euro unei persoane, am facut contract semnat de ambele parti fara martori pe o perioada de 2 luni ,mi-a restituit din suma de mai ... (vezi toată discuția)
Cum se rezolva aceasta speta imobiliara? mirexa mirexa O prietena a cumparat o casa acum 2 ani, a apelat la o agentie imobiliara care a ajutat-o sa gaseasca ceea ce dorea,s-a incheiat tranzactia, trebuia sa achite ... (vezi toată discuția)
Este posibil sa pierzi un asemenea proces ? sorinsor sorinsor Un prieten a cumparat o masina de la o persoana ( sa-i spunem GABY ) care o avea de la o ruda (sa-i spunem RADU), masina care era luata in leasing. A fost ... (vezi toată discuția)