avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... imprumut
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

imprumut

buna ziua am imprumutat 5000 euro unei persoane, am facut contract semnat de ambele parti fara martori pe o perioada de 2 luni ,mi-a restituit din suma de mai multe ori 2500 dar restul nu, desi au trcut 6 luni ,ce e de facut ...mentionez ca datornicul mi-e var si e si zurist ,am vreo seansa sa-mi recuperez banii inapoi?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 11:32, 6 Octombrie 2012
daca nu aveti martori si macar o chitanta de mana, nu aveti sanse sa recuperati suma de bani, decat daca el recunoaste ca are aceasta datorie.

Va recomand sa vorbiti cu el si sa incercati intocmirea macar a unei chitante de mana; ideal ar fi incheierea unui astfel de act la notariat.
fane12 tocmai ne-a spus că a încheiat un contract. Nu-i trebuie nici martori, nici vreun alt act pentru dovedirea dreptului de creanţă.

O acţiune în instanţă, apoi executarea silită. Simplu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bani imprumutati iftimemarius iftimemarius In august, 2010, am imprumutat suma de 5000 euro unei cunostinte, fara ca in prealabil sa facem macar o hartie de mana, in care sa scriem acest lucru.La o luna ... (vezi toată discuția)
Am imprumutat pe cineva cu o suma de bani mihaiz mihaiz Am imprumutat pe cineva cu o suma de bani si am facut o chitanta de mana semnata de mine, de el si de doi martori. Intrebarea mea este daca am vreo sansa sa ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, din naivitate si incredere oarba am imprumutat o ... Relu2323 Relu2323 Bună ziua, din naivitate si incredere oarba am imprumutat o suma de bani (cateva mii de lei) unei persoane in promisiunea ca într-o luna ii va returna ... (vezi toată discuția)