avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept real asupra unui imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept real asupra unui imobil

Buna ziua ,ma poate lamuri si pe mine cineva daca am comis intradevar o ilegalitate pentru care am fost amendat cu suma de 1000 lei la Leg.Nr.50/1991 art.26 alin.1lit.a. Locuiesc la parterul unui bloc construit in 1971 care nu are subsol tehnic sub parchet am efectuat o sapatura de aproximativ 1met.patrat in care mi-am montat un hidrofor prin care scot apa potabila asemanator celor care locuiesc la case ,am instiintat primaria care mia dat un certificat de urbanism urmand sa-mi elibereze si o autorizatie de constructii in acest sens. Am cosiderat ca nu este necesara aceasta autorizatie deoarece Leg.50/1991 art.11lit.f arata ca se poate executa fara autorizatie lucrari ce cuprind amenajari interioare{care nu afecteaza structura de rezistenta, care nu modifica aspectul initial al cladirii etc.} asociatia de locatari vazand ca mau pierdut de client (sunt debransat de la toate utilitatile in afara de gunoi si canal ) au sesizat politia locala care mau amendat doar pe spusele lor fara insa a verifica daca intradevar este vorba de o constructie in sine printr-o constatare la fata locului, multumindu-se sa scrie in procesul verbal ca creez disconfort fonic locatarilor (neadevarat si nu exista nici o reclamatie de la vreun locatar) Am facut plangere contraventionala insa instanta de fond mi-a respins sub aspectul art.3 din Leg.50/1991ca socot ei ca totusi este o "constructie"!! NEDUMERIREA mea este oare toti locatari acestei tari care si-au montat in curtea lor sau in beci pompa sau un hidrofor au avut autorizatii sau au fost si ei amendati asemeni mie pentru ca si eu in fond am facut la fel ca ei si beneficiez de dreptul de propietate si a subfetei pamantului conf. art 489,490 C. civil chiar daca locuiesc la bloc ??! Pot sti cu ce am gresit daca eu vreau in casa mea sa consum o apa mai curata ca a lor de ce mi se interzice dreptul de a alege ce este mai bun pentru mineX-( Va multumesc pentru rabdare!
Cel mai recent răspuns: aleutin10 , utilizator 12:58, 13 Martie 2012
dupa parerea mea, pt ce ati facut Dvs trebuia eliberata autorizatie de constructie. nu ar fi normal ca oricine sa poata sa sape prin ceea ce ar putea fi o fundatie de bloc

Nu mam atins de fundatia blocului ...si nu era normal sa se deplaseze la fata locului sa constate daca intrunesc elementele unei dezmembrari ce ar putea pune in pericol siguranta blocului ...ori ei sau multumit cu sanctionarea mea..!!!!!!!!!!
Oare nu este un principiu de interese si de a descuraja asemenea actiuni care deranjeaza pe mai marii "REGILOR APELOR ROMANE" iar eu fiind un "vierme pasnic " prea mic sa folosit de bratul lung al legii care pedepseste doar prostimea de rind ...??!=D>
pai Dvs cand ati inceput sa sapati de unde stiati ca nu e fundatie ? Sau ca nu trece o teava pe acolo ? sau ca pur si simplu nu subreziti constructia ?
lucrez in domeniul consructii-instalatii...fundatia este temelia de sustinere a unei cladiri si este din beton ...eu am sapat cu lopata nu am spart cu picamerul...! teava de gaze nu exista in bloc iar pentru 9-10 galeti de pamant dislocat nu ar avea cum subrezi in vreun fel constructia......cunosc cazuri cand propietarii au renuntat la peretii despartitori si au sfarmat in grinzile de sustinere creand bolti si nise in structura de rezistenta ...si nu a fost luata nici o masura inpotriva lor..

Alte discuții în legătură

Autorizatie nicole852107 nicole852107 buna ziua,vreau sa repar o cladire si sa-i schimb destinatia,este vorba de un grajd.vreau sa-l repar,si sa-l mansardez.in aceasta,sa fac o ... (vezi toată discuția)
Urgent: drepturi membru al asociatiei de locatari/propietari geo_m_14 geo_m_14 Pe scurt: am vrut sa fac modificari in apartament iar pt una dintre modificari ar fi trebuit sa cer autorizatie mai intai. M-a reclamat un vecin, am platit ... (vezi toată discuția)
Cine trebuie sa-si dea consintamantul si cat ai voie sa modifici un apartament fara a afecta structura si rezistenta blocului? Popa tina Popa tina Cum putem verifica si cine ne poate da o garantie scrisa ca modificariile facute intr-un apartament al unui vecin nu ne afecteaza pe toti locatarii. Ca sa fiu ... (vezi toată discuția)