avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxa de timbru recurs
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxa de timbru recurs

sunt intr-un proces si am pirdut in prima instanta la curtea de apel si acum as vrea sa fac recurs iccj. cand merg sa depun cererea de recurs trebuie sa platesc o taxa de timbru si timbre judiciare inainte?
si cat este valoarea acesteia?
Cel mai recent răspuns: dragos-ionut , utilizator 14:04, 11 Martie 2012
Timbrul judiciar este de 0,15 lei si taxa judiciara este de 50% din :
-taxa datorata pentru cererea sau actiunea neevaluabila in bani, solutionata de prima instanta;
-taxa datorata la suma contestata, in cazul cererilor si actiunilor evaluabile in bani .
La depunerea recursului nu trebuie nici o taxa. Instanta va stabili taxa de timbru si vei primi o citatie in care se mentioneaza cuantumul., Taxa se depune pana la primul termen dupa instiintare.
mii de multumiri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apel cris_deo cris_deo buna seara . va rog sa-mi cat este taxa de timbru la apel unde se achita si ce valoare trebuie sa aiba timbru judiciar. va multumesc (vezi toată discuția)
Pentru recurs intr-un dosar de fond judiciar se platesc taxe etc.? cristina/BZ cristina/BZ un cunoscut se intreaba daca la depunerea recursului sau pana la termen nu trebuie sa plateasca taxa la trezorerie si timbru judiciar.daca da si nu o face ce ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru Marina72 Marina72 As dori o lamurire la urmatoarea situatie: am deschis un dosar de recurs pentru o mostenire impotriva hotararii date de instanta de fond. Conform incheierii ... (vezi toată discuția)