avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxa de timbru recurs
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxa de timbru recurs

sunt intr-un proces si am pirdut in prima instanta la curtea de apel si acum as vrea sa fac recurs iccj. cand merg sa depun cererea de recurs trebuie sa platesc o taxa de timbru si timbre judiciare inainte?
si cat este valoarea acesteia?
Cel mai recent răspuns: dragos-ionut , utilizator 14:04, 11 Martie 2012
Timbrul judiciar este de 0,15 lei si taxa judiciara este de 50% din :
-taxa datorata pentru cererea sau actiunea neevaluabila in bani, solutionata de prima instanta;
-taxa datorata la suma contestata, in cazul cererilor si actiunilor evaluabile in bani .
La depunerea recursului nu trebuie nici o taxa. Instanta va stabili taxa de timbru si vei primi o citatie in care se mentioneaza cuantumul., Taxa se depune pana la primul termen dupa instiintare.
mii de multumiri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru recurs intr-un dosar de fond judiciar se platesc taxe etc.? cristina/BZ cristina/BZ un cunoscut se intreaba daca la depunerea recursului sau pana la termen nu trebuie sa plateasca taxa la trezorerie si timbru judiciar.daca da si nu o face ce ... (vezi toată discuția)
Apel cris_deo cris_deo buna seara . va rog sa-mi cat este taxa de timbru la apel unde se achita si ce valoare trebuie sa aiba timbru judiciar. va multumesc (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru Marina72 Marina72 As dori o lamurire la urmatoarea situatie: am deschis un dosar de recurs pentru o mostenire impotriva hotararii date de instanta de fond. Conform incheierii ... (vezi toată discuția)