avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Recalculare alcoolemie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Recalculare alcoolemie

buna ziua! daca dupa recalcularea alcoolemiei a iesit un rezultat pt data conducerii autovehicolului ca fiind intre 0,75 - 0,95 cam ce se poate intampla ?se poate da amenda administrativa ?sau intr-un eventual proces ce sanse am?precizez ca nu a fost nici un accident si consumul privind bauturile alcoolice sunt sustinute de mai multi martori va multumesc
ionut2525 a scris:

consumul privind bauturile alcoolice sunt sustinute de mai multi martori

Afirmatie total defavorabila dvs,in contextul mentionat
Fata de valoarea mentionata a alcolemiei,care se incadreaza penal,in raport de probe si de circumstante,numai procurorul responsabil se poate pronunta
ma refeream la martori care ma sustin in declaratiile privind cantitatea de alcool consumata din care iese valoarea recalcularii alcoolemiei martori care m-au vazut cat am consumat !oricum vroiam sa stiu daca ssunt ceva sanse sa nu fiu condamnat multumes mult
Ati putea obtine intr un caz fericit inca din faza de urmarire penala sau chiar in instanta ,aplicarea dispoziţilor art. 18 ind.1 Cod penal si o amenda administrativa , care nu se trece in cazier şi care va da dreptul de a primi permisul inapoi.In cazul in care instanta nu face aplicare art 18 ind.1 ,si va va aplica o pedeapsa cu inchisoarea, minimul pedepsei este de 1 an , insa de obicei se obtine sub acest minim si se adauga pedepsei 2 ani termen de incercare. De exemplu daca ati primit 6 luni pedeapsa, termenul total e de 2 ani si 6 luni, timp in care nu aveti voie sa savarsiti alta infractiune, in caz contrar aceasta se revoca,si cele 6 luni se adauga la pedeapsa pentru fapta noua savarsita.De regula se face aplicare la art.81 c.p.care vizeaza suspendarea conditionata a executarii pedepsei.
In toate situatiile prezentate se va tine cont de antecedente cat si de circumstantele atenuante sau agravante care au stat la baza safarsirii infractiunii.
In legatura cu permisul de conducere acesta va fi suspendat 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti, dupa care va trebui sa dati examen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal pentru alcool la volan, redobândire permis Sebastian 1983 Sebastian 1983 Ce pedeapsa primesc , daca am fost prins in trafic sub influenta bauturilor alcoolice, am fost depistat cu 0,46 mg/ aer respirat! Si la sange 0,95 respectiv ... (vezi toată discuția)
Conducerea autoturismului sub influenta alcoolului g3o g3o Buna ziua.De curand prietenul meu a fost prins beat la volan cu o alcoolemie de 0.76.Am fost opriti de politie si am fost dusi la un spital unde i s-au luat ... (vezi toată discuția)
Art 18 ind. 1 cod penal Luciana Lefter Luciana Lefter cui, cum, in ce conditii si in ce faza a cercetarii se aplica art 181 cu 1?ce sanse am cu 1 la prima proba si 0,8 la a doua sa beneficiez de prevederile ... (vezi toată discuția)