avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiunea dupa frate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiunea dupa frate

Buna ziua

Am fost 4 frati.Unul dintre frati a decedat in 5 februarie 2012.Nu a fost casatorit si nu are copii din vreo relatie.In ultimii ani din viata noi am avut grija de el.A stat intr-o garsoniera ,singurul bun pe care l-a avut.Intrebarea mea este cand se poate deschide succcesiune de la data decesului ,conform ultimului cod civil,avand in vedere ca noi,fratii suntem singurii din masa succesorala dupa parinti(ambii decedati)..Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 15:37, 11 Martie 2012
succesiunea dupa fratele dumneavoastra se face oricand de la momentul decesului. Insa, pentru a evita cheltuieli suplimentare(plata impozitului de ex.) este recomandat sa dezbateti mostenirea in termen de cel mult 2 ani.
Daca va intereseaza dezbaterea succesiunii si partajul succesoral la cel mai mic cost acesta se realizeaza prin procedura medierii. Contactati un mediator in localitatea ultimului domiciliu al fratelui decedat.
Succesiunea a fost deja deschisa prin moarte. Dezbaterea succesiunii poate avea loc oricand dar va recomandam sa o faceti in termen de 2 ani pentru a nu plati un impozit de 1% catre stat.

În termen de 1 an de la deces trebuie ca fratii sa accepte mostenirea printr-o declaratie autentica la notar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune enami enami buna ziua!in urma cu trei saptamani mama a decedat am ramas eu si fratele,detinem un teren si o casa cu teren in ilfov,am putea merge la notar sa facem act de ... (vezi toată discuția)
Succesiune ANAMARIA11 ANAMARIA11 IN CAZUL IN CARE AMBII PARINTI AU DECEDAT CUM ESTE MAI BINE SA FACEM SUCCESIUNEA la judecatorie sau la notar, care este temenul limita pentru asta si ce ... (vezi toată discuția)
Taxa de succesiune,costuri si pasii ce trebuiesc parcursi cristi091974 cristi091974 Buna seara, Am avut o bunica care a decedat saptamana trecuta la varsta de 91 de ani.In anul 1987 a facut un testament (legalizat la notar) in care ... (vezi toată discuția)