Sunt angajat al unei mari companii multinationale de 7 ani. De ceva vreme, cam o saptamana, sunt chemat zilnic la departamentul resurse umane si se fac presiuni asupra mea pentru a semna o "Anexa la Fisa Postului" in care sunt prevazute o multitudine de noi sarcini si responsabilitati ce nu fac deloc obiectul activitatii din fisa postului in vigoare, semnata de mine la angajare. Am cerut o copie a acelui document pentru a citi acasa si pentru a lua ulterior o hotarare. Mentionez ca acel document era doar redactat si nu avea nici antet si nici vreo alta semnatura a vreunui superior. Mi s-a raspuns ca nu pot sa iau documentul si ca trebuie sa-l citesc si sa decid pe loc daca semnez sau nu. In aceste conditii am refuzat semnarea si am specificat asta in subsolul paginii, totodata motivand ca " nu s-au discutat cu mine personal aceste noi sarcini si responsabilitati"Am facut o greseala? M-am informat putin si am aflat ca pentru alte activitati decat cea prestata trebuie alt CIM cu alta fisa a postului. Se poate face un cumul de incadrari COR pe aceeasi fisa de post? Eu sunt sofer pe o autoutilitara de 3.5t si fac livrari catre beneficiari. In "Anexa Fisa Post" mi se cere ca in acelasi timp sa prestez si activitati specifice de lucrator comercial in magazin.
Doresc parerea unui expert pe speta conflicte de munca sau legislatia muncii deoarece vreau sa ma duc pregatit la o eventuala confruntare cu angajatorul.
NU am gasit o incadrare a acestui subiect in nici una din rubricile forumului dar sper sa fie intelegatori cu mine atat Administratorul site-ului cat si membrii de seama ai acestui site. Va rog sa-mi intelegeti impasul in care sunt si sa tineti cont ca in aceasta companie in care lucrez de mai bine de 7 ani, de 6 ani de zile sunt terorizat si constrans sub tot felul de amenintari sa renunt si sa-mi schim job-ul.
Va multumesc anticipat!
Nu trebuie alt CIM, se intocmeste act aditional la contractul de munca si se actualizeaza fisa postului. Insa munca de lucrator comercial in interiorul magazinului nu implica si retinerea unei garantii materiale? Doar este gestiune colectiva. Aveti pregatirea necesara pentru a presta si aceasta activitate?
Angajatorul poate sa va propuna, dar nu poate sa va impuna semnarea acelui act ... modificarea atributiilor din fisa postului ar trebui sa se faca in concordanta cu postul ocupat ..in caz contrar, se poate semna un astfel de document sub rezerva legalitatii acestuia....
Nu este obligatoriu ca un lucrator comercial sa aiba si contract de garantie ...
Fisa postului
sindicalistul
angajatorul poate modifica fisa postului ori de cate ori doreste????
mentionez ca sindicatul din unitate se opune iar unii salariati refuza sa semneze o ... (vezi toată discuția)