avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Greseala in statul de plata
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Greseala in statul de plata

URGENT!IN LUNA IANUARIE AM AVUT UN ANGAJAT CARE S-A PENSIONAT SI I SE CUVENEAU 2 SALARII DE BAZA. I S-A FACUT STAT DE PLATA SEPARAT CU SUMA RESPECTIVA IN CARE MAI APAREAU SI 2 ZILE DE SARBATOARE. STATUL A FOST DUS LA CASA SI ACHITAT. ULTERIOR DIN 2 ZILE DE SARBATOARE A MAI RAMAS UNA SINGURA...DE AICI REZULTA STATUL; GRESIT.
CUM SE PROCEDEAZA IN ACEASTA SITUATIE DEOARECE EXISTA DOUA STATE SI DOAR UNUL ESTE CORECT, CEL CU SUMA MAI MICA. FOSTUL ANGAJAT AR TREBUI SA RESTITUIE FIRMEI SUMA DE 50 LEI.
Ultima modificare: Luni, 12 Martie 2012
GEORGIANASB, utilizator
Primul stat ramane inregistrat in contabilitate si raman asa cum au fost declarate in declaratia 112 si platite contributiile si restul de plata.
Al doilea stat, cu valorile corecte, va fi stat rectificativ (scrieti pe el rectificativ) si atasati o nota explicativa care cuprinde greseala si modul de corectare. Se va inregistra in contabilitate doar diferentele ce apar la contributii fata de primele inregistrari.
Pentru contributiile sociale si impozitul pe venitulo din salariu se corecteaza declaratia 112.
ASADAR ESTE NEVOIE DE RECTIFICATIVA LA DECLARATIA 112?
MULTUMESC!

ALTA MODALITATE NU EXISTA?
Ultima modificare: Luni, 12 Martie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Da, rectificativa. Aveti informatii si la adresa [ link extern ]
:offtopic:Interventie moderator:

@GEORGIANASB

Va rog sa respectati Regulamentul de postare al mesajelor in forum. Este interzisain forum: scrierea mesajelor cu majuscule conform pct. 1.2
Scrierea nejustificata cu majuscule, litere îngrosate, italice, subliniate, sau cu alte artificii este greu de citit. Tineti cont ca folosirea excesiva a tehnicilor de subliniere a textului echivaleaza cu a tipa la ceilalti utilizatori, actiune care ar putea fi interpretata ca fiind agresiva in forum.

si deschiderea de topicuri cu acelasi subiect cf. pct.3.3
Nu adresa aceeasi întrebare pe mai multe sectiuni ale forumului si nu deschide acelasi topic de mai multe ori. In acest caz topic-urile si/sau raspunsurile in plus vor fi sterse de administratori sau moderatori, utilizatorul urmand a fi avertizat, iar ulterior, in caz de nerespectare a avertismentului, va fi banat temporar sau defintiv.


Regulamentul forumului il puteti consulta accesand acest link:

www.avocatnet.ro/content/tag...

Va multumesc!

Gabriela Ionescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ferma zootehnica marius017 marius017 Am si eu o intrebare si daca stie cineva raspunsul va rog sa-mi raspunde-ti!!! CONTABIL FERMA ZOOTEHNICA ESTE UNA SI ACEEASI CU ECONOMIST FERMA ZOOTEHNICA??? ... (vezi toată discuția)
Referitor revisal ADRIANA-MIHAELA ADRIANA-MIHAELA Va rog sa-mi spuneti cum pot sterge un salariat din REVISAL. Nu am vazut nicio optiune unde se poate sterge un salariat care din greseala l-am inregistrat. De ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare -cumparare/costuri si acte necesare florinnedeianu florinnedeianu PENTRU CA PARINTII VOR SA-MI FACA ACT DE VANXARE CUMPARARE ASI DORI SA STIU CAT MA COSTA ? (vezi toată discuția)