avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... plata comision renuntare rezervare cazare
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

plata comision renuntare rezervare cazare

Buna ziua,

As avea o intrebare privind oconditiile de rezevare al un site de rezervarihoteluri. La conditii speciale este trecut urmatorul text: " Daca rezervarea este anulata cu pana la 30 zile inainte de data sosirii, se va incasa 30 % din pretul total al rezervarii. Daca rezervarea este anulata cu pana la 21 zile inainte de data sosirii, se va incasa 50 % din pretul total al rezervarii. Daca rezervarea este anulata cu pana la 14 zile inainte de data sosirii, se va incasa 60 % din pretul total al rezervarii. Daca rezervarea este anulata cu pana la 7 zile inainte de data sosirii, se va incasa 70 % din pretul total al rezervarii. "
Acesta inseamna ca aceste procente se retin in cazul in care se anuleaza rezervarea intre 0 zile si 30 zile de la data sosirii, sau penalitatea de 30 % se plateste indiferent cand se face anularea rezervarii?

Va multumesc anticipat.
O zi placuta,
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 12:06, 12 Martie 2012
30% este penalizarea daca se anuleaza rezervarea oricand dupa ce ati facut-o, pana in a 30-a zi inaintea sosirii.

Sa zicem ca ati facut acum o rezervare pentru o vacanta care incepe in 30 august.
Daca anulati rezervarea de maine incepand pana in 31 iulie inclusiv (data de la care se calculeaza cele 30 de zile inaintea sosirii) sunteti penalizati cu 30% din pretul rezervarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata integrala sejur magic9pm magic9pm Buna ziua! Am facut rezervare online pentru un sejur pe litoral , la sfarsitul lui august. Desi mai sunt 6 luni pana atunci vor sa-mi retraga de pe card ... (vezi toată discuția)
Anulare rezervare on line hotel in bulgaria Flori1980 Flori1980 Buna ziua. Am anulat o reservare on line la un hotel in Bulgaria la 1 ora de la rezervare. In Conditii anulare scria clar ca anularea rezervarii sau ... (vezi toată discuția)
Amendare pentru anulare rezervare hotel ssimionescu ssimionescu Buna ziua! In data de 28 ianuarie 2019 am facut rezervare la Hotel Casa Andu, Busteni, pt perioada 11.02 - 19.02, 1 camera, prin aplicatia Booking.ro. In data ... (vezi toată discuția)