avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Schimbare functie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Schimbare functie

Buna seara, am si eu cateva intrebari legat de schimabarea atributiilor de serviciu.

In urma cu 3 ani am fost angajata intr o institutie de stat pe un post corespunzator pregatirii mele profesionale (studii superioare),post obtinut pe baza de concurs.
Ieri am fost instiintata telefonic de catre conducere ca mi se schimba postul , apoi al scurt timp de la apelul telefonic am primis spre semnare fisa postului cu atributiile pt noul post, atributii care sunt total diferite de postul precedent.Sub presiune am semnat aceasta fisa a postului.

Astazi uitandu-ma in Codul muncii am vazut ca pt orice modificare a unuia din elementele CIM( functie) se intocmeste un act aditional.Pana acum nu mi a fost dat spre semnare acest act aditional.
Nu era obligatorie o informare in prealabil, inainte de semnarea fisei postului legat de schimabarea functiei?Poate aceasta fisa a postului sa tina loc de informare?
Poate fi actionat in justitie angajatorul pe motiv de nerespectare a codului muncii daca am semnat acea fisa a postului?

Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 13:15, 14 Mai 2010
Referitor al primul subiect... nu a existat o decizie ci doar o fisa a postului pusa sub nas.Atunci pot considera ca mi a fost modificat postul???? Consider 30 de zile de la data semnarii fisei de post? Mi se pare ilegal totul si prea fortat.

Referitor la al doilea subiect eu vreau sa mi continui raporturile de munca cu noul angajator. Problema e ca vreau sa le continui pe functia pe care sunt acum (cea diniantea semnarii fisei de post)
Atunci trebuie corelata fisa postului cu functia din c.i.m. In acest sens, purtati o discutie cu angajatorul , iar in caz contrar puteti depune o sesizare la ITM.

Oricum raspunderea in dreptul muncii are ca temei contractul individual de muncă şi se întemeiază pe normele şi principiile răspunderii civile contractuale.
Multumesc!!!!=D>
:bow:
Pentru putin ... si altadata :)
Buna ziua, as dori ajutor pentru o problema care pare incurcata. In anul 2007 mi s-a schimbat functia din psiholog in asistent manager pt 3 luni de zile, apoi dupa 3 luni mi s-a schimbat iar din asistent manager in psiholog. Eu am aflat in 2008 de acest fapt cand mi-a trebuit copie dupa cartea de munca pt a o depune la asistenta sociala pt a putea beneficia de concediul de crestere copil. Directorul unitatii mi-a spus ca nu trebuia acordul meu?!? Insa exista decizii si acte aditonale pe care eu nu le-am semnat. Ce pot face acum? Este tardiv sa intreprind ceva? Va rog daca ma puteti ajuta . Multumesc.

Alte discuții în legătură

Toate activitatile dintr-o firma trecute in fisa postului S M SORIN S M SORIN Buna ziua, Ce atributii poate trece angajatorul in fisa postului unui Agent de Vanzari, conform COR, intr-o firma privata? Va adresez aceasta intrebare ... (vezi toată discuția)
Fisa postului alex.v alex.v Buna ziua. O fisa a postului poate fi modificata fara acordul titularului postului, prin adaugarea de noi atributii? Dar fara sa se schimbe denumirea ... (vezi toată discuția)
Este corect asa? razvandicu razvandicu vreau sa va spun ca sunt de meserie inginer constructor dupa cum sunt incadrat si in contract ca functie dar mi a intocmit fisa postului pentru sef de ... (vezi toată discuția)