avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Prescriptie datorie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Prescriptie datorie

Buna ziua ! In urma unei datorii neachitate catre o banca , am ajuns pe mana recuperatorilor. Datoria a fost cesionata catre acestea in anul 2007, fara sa ma actioneze legal pana in prezent sub nici o forma. Deoarece cred ca exista sansa ca aceasta datorie sa fie prescrisa , am trimis pe adresa firmei recuperatore o cerere prin care cer eliberarea mai multor acte . Acte pe care nu le-am primit asa cum le-am cerut existand diferite motive ale lipsurilor lor, precum si dovada ca datorie nu este prescrisa. In acest caz dumnealor mi-au raspuns in felul urmator: Prescriptia la actiune stinge doar dreptul la actiune neexercitat in termenul de prescriptie si nu stinge in nici un caz dreptul subiectiv civil si nici obligatia civila corelativa, aceasta continuand sa existe sub forma unei obligatii imperfecte. Avand in vedere aceste aspecte , consideram ca aceasta creanta continua sa existe. Deci, consecintele stingerii prin prescriptie a dreptului la actiune in sens material, nu contrazic supravietuirea dreptului subiectiv civil si a obligatiei corelative, titularul dreptului la actiune putand sesiza organul de justitie, intrucat dreptul la actiune in sens procesual este inprescriptibil... Va intreb pe dumneavoastra ce sanse mai am sa scap de aceasta datorie si ca inseamna ceea ce mi-au trimis dumnealor? Daca ajunge in instanta am vreo sansa ?
Cel mai recent răspuns: carmenn1978 , utilizator 14:10, 12 Martie 2012
Ei au dreptate.
Chiar daca s-a prescris tot datorati banii.

Nu va mai pot executa silit daca a intervenit prescriptia.
Daca ajunge in instanta,d-voastra puteti invoca exceptia prescriptiei extintive a cererii de chemare in judecata si proicesul se stinge in favoarea d-voastra si eventual puteti cere si cheltuieli de judecata.
Ultima modificare: Luni, 12 Martie 2012
Filip Alexandru, utilizator
Va multumesc anticipat!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creanta prescrisa dmion dmion Buna ziua. Am trimis la eos ksi o solicitare prin care le.am explicat ca nu mai am nici un credit de platit,pt ca s.a prescris. Iar ei mi.au raspuns prin ... (vezi toată discuția)
Despre prescripție familistu familistu mai pe înțelesul meu cam ce înseamnă asta? ”… Prescripția extinctivă stinge doar dreptul la acțiune neexercitat în termenul de prescripție ... (vezi toată discuția)
Dreptul subiectiv civil si obligatia civila corelativa wap54 wap54 Am tot primit sub diverse forme adrese de la EOS KSI, le-am scris si am solicitat in baza carui act ma tot someaza. Mi-au trimis un contract incheiat de mine ... (vezi toată discuția)