avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata garantie de gestiune si salariu compensator.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata garantie de gestiune si salariu compensator.

Buna ziua,
Am cateva nelamuriri si cer ajutorul unor persoane competente. Am fost angajat al unei firme de retail. Pe data de 07.02.2012 punctul de lucru unde imi desfasuram activitatea a fost desfiintat datorita unor infiltratii de apa majore, iar contractul de inchiriere cu proprietarul spatiului comercial a fost incheiat. Ca urmare pe data de 10.02.2012 mi s-a inmanat preavizul de 20 zile urmand ca astazi,12.03.2012 sa mi se desfaca contractul de munca conform art.65 alin. 1 din Codul Muncii. Azi urmeaza sa ridic salariul aferent lunii februarie, urmand ca in aprilie sa mi se inmaneze salariul aferent celor 7 zile din Martie, restituirea garantiei de gestiune si a salariului compensator. Din cate stiam termenul este de maxim 10 zile(cel putin pentru restituirea garantiei). Ce ma sfatuiti sa fac in acest caz?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:17, 16 Martie 2012
Parerea mea, este ca puteti astepta daca doriti luna aprilie pentr a primi salariul aferent lunii martie, precum si garantia oprita si salariul compensatorii ... sau daca doriti mergeti la angajator si explicati ca potrivit legislatiei in materie , garantia se restituie in termen de cel mult 10 zile de la data incetarii raportului de munca ...
Buna seara,
revin cu o intrebare referitoare la salariile compensatorii. Cei de la resure umane mi-au spus ca e posibil sa nu mai primesc salarii compensatorii deoarece nu mai este in vigoare Contractul colectiv de munca. Deci nici ei nu stiu exact. Ma puteti ajuta?
Daca este vorba despre constractul colectiv de munca la nivel national raspnsul este afirmativ .. de la 01.01.2011 nu mai exista un astfel de contract colectiv.

Daca este vorba despre alt ccm , nu putem sti decat daca vedem clauzele acestuia ...
Buna ziua,
Cum pot afla daca exista un alt CCM sau nu sau care este acela?

Multumesc!
Pentru aflarea existentei unui ccm la nivel de ramura de activitate trebuie sa se cunoasca care este obiectul principal de activitate al angajatorului - cod CAEN.

Alte discuții în legătură

Contractul colectiv de munca pentru ong-fundatie si srl Razvan Popescu Razvan Popescu Buna ziua as dori sa ma lamuriti si pe mine in doua probleme. 1. As dori sa stiu ce contract colectiv de munca se incheie pentru o Fundatie ? Inchei CCM ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca la nivel national sau cccm la nivel de ramura? vio79s vio79s Salutare tuturor, Acum 2 zile am primit decizia de desfiintare a postului pe care il ocup in prezent, fiind informat ca beneficiez de drepturile prevazute ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post nick20_2005 nick20_2005 Buna ziua! Am fost anuntat ca se va desfiinta postul(programator IT), dupa aprox 1 an de la angajare, insa nu am primit inca o notificare in scris. Conform ... (vezi toată discuția)