avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dreptul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dreptul muncii

Un salariat are varsta de 68 de ani si nu a depus dosarul de pensionare.
In situatia acesta poate fi angajatul unei institutii publice cu jumatate de norma avand functia de baza la o alta institutie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:03, 13 Martie 2012
Art. 35 C.mun. prevede:
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

In speta, avand in vedere prevederile legale mai sus citate, persoana respectiva poate fi angajata unei institutii publice cu jumatate de norma avand functia de baza la o alta institutie.
Sunt nascut in data de 26 .10.1944 si lucrez in cadul unei institutii publice. Care este articolul, legea, prevederea legala care ma obliga sa ies la pensie?
Art. 56 C.mun.
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
.......
c) la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare;
....

Prin urmare , c.i.m. va inceta de drept .... astfel incat posibil ca veti depune dosarul pentru pensionare daca ramaneti fara loc de munca ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul de functii Clarach Clarach sant asistenta medicala intr-o institutie si vreau sa stiu daca pot sa lucrez in aceeasi institutie pe alta functie cu studii superioare, cu o jumatate de ... (vezi toată discuția)
Cumul de functie secretar scoala ILDIKOETEL ILDIKOETEL Dacă o persoană ocupă funcția de secretar cu norma întreagă la o școală, poate să ocupe, prin cumul, încă o jumătate de normă de secretar ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna cumul de functii motriuc_radu motriuc_radu Ce inseamna cumul de functii ? Se poate aplica si in firmele private (vezi toată discuția)