avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Intrebare-abuz din partea bancilor?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Intrebare-abuz din partea bancilor?

Buna ziua,
As dori sa intreb, daca in contractul de credit inchieiat cu o banca, este o clauza ca cesionez veniturile mele viitoare, banca poate sa transmita o notificare la societatea la care lucrez prin care recomanda plata unei rate restante, cu toate ca creditul nu este in executare.
Si este normal (legal) sa transmita societatii date cu privire la ratele restante, cu toate ca, creditul nu se afla in executare... nu este confidential? (ei se leaga de cuvantul ,, cesionez'')
Va interb din punctul de vedere al bancii, poate fi acuzata banca ca nu a procedat legal?
Va rog daca aveti cunostinte in acest sens sa-mi raspundeti...
Mulumesc
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 09:25, 19 Noiembrie 2008
Angajatorul nu are temei sa dea curs acestei notificari, intrucat nu sunteti in executare silita si nu se poate institui poprire.
Literatura de specialitate considera salariul ca fiind o creanta incesibila, deoarece prin natura sa este legat inseparabil de persoana creditorului. Ratele dvs restante ar putea sa depaseasca salariul dvs net lunar, dar nici chiar prin executare silita prin poprire nu vi s-ar putea retine mai mult de 1/3 din salariu pentru un creditor si 1/2 din salariu pentru mai multi creditori.
Recomandabil este sa platiti cat mai repede ratele, fara sa asteptati alte "recomandari" din partea bancii catre angajator -urmatoarea adresa ar putea fi de infiintare a popririi pe salariul dvs... si in plus, nu raspundeti doar cu salariul, ci cu toate bunurile mobile si imobile pe care le detineti, deci tratati cu mare atentie acest aspect, nu va consumati timpul cu analiza faptelor bancii.
Nu cred ca s-ar fi incalcat in vreun fel confidentialitatea debitelor dvs catre banca prin transmiterea catre angajator a unei situatii cu privire la ratele restante. Cand ati luat creditul angajatorul v-a furnizat o adeverinta de venit, deci este in baza de date a bancii, care este indreptatita sa-si recupereze creditul. Recuperarea se face nu direct prin executare silita, ci se incearca si sensibilizarea debitorului/potentialilor terti popriti prin somatii/adrese premergatoare. Mare, atentie, dupa 90 de zile de intarziere nu veti mai primi scrisori de la banca, ci popriri pe salariu si sechestru pe bunuri.
V-as ruga sa-mi comunicati prin mesaj privat numele bancii care apeleaza la aceasta strategie de recuperare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita prin proprire danarr danarr am un credit la banca,am platit lunar rata,dar in ultimele luni am depus o suma mai mica decat rata.Azi am fost sunata de la servici si mi s-a spus ca au ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu serby30 serby30 sunt creditor intr-un dosar de executare silita avand ca obiect recuperarea unei sume de bani. debitorul, salariat, sustine ca are rate la banca in ... (vezi toată discuția)
Executare silita Dana_Abarjan Dana_Abarjan Buna ziua, Am nevoie de un sfat. Am facut un credit in 2008 de 17.000 de lei la BCR, din care am platit 9.600 de lei, dar am ramas fara loc de munca in ... (vezi toată discuția)