avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita a deciziei de imputare
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita a deciziei de imputare

Este vorba despre o decizie de imputare emisa unui fost angajat, functionar public, prin care, in urma unui control al Camerei de Conturi s-a dispus restituirea unei sume de bani, reprezentand sporuri. Aceasta decizie nu a fost contestata de catre acesta, dar nici nu a venit sa achite suma dispusa in decizie. Aceasta decizie se poate executa fara vreo alta formalitate? Instiutia inainteaza catre un executor dosarul respectiv sau cum trebuie procedat?
Rog un raspuns, intrucat aceasta intrebare postata pe forumul functionarilor publici nu a primit niciun raspuns.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: aleodor27 , utilizator 08:16, 13 Martie 2012
aleodor27 a scris:

Aceasta decizie nu a fost contestata de catre acesta

In situatia in care angajatul a inteles sa atace in justitie decizia de imputare ,se impune sa asteptati solutia dispusa de instanta de judecata

Consider ca decizia Curtii de Conturi nu poate produce efecte fata de functionarul public,Curtea dispune numai cu privire la activitatea institutiei publice,in consecinta in lipsa unei hotarari judecatoresti prin care sa se dispuna cu privire la aceste sporuri consider ca institutia in speta nu poate purcede la executare.
Ultima modificare: Luni, 12 Martie 2012
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Va multumesc pentru raspunsuri.
Precizez ca este vorba despre acele decizii ce au fost emise de catre conducatorul insitutiei actualilor si fostilor angajati functionari publici, pe baza Deciziei Camerei de Conturi. Pentru cei care au contestat decizia de imputare, am asteptat solutionarea dosarului, inclusiv in recurs. Dar sunt fosti angajati, functionari publici care nu au contestat aceasta Decizie de imputare. Insitutia poate notifica aceste persoane cu privire la debitul pe care il au de achitat, iar daca acestia nu se conformeaza poate un executor judecatoresc sa execute aceasta decizie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termenul de emitere a dispozitiei de imputare a unor sporuri vasilica53 vasilica53 Care este termenul de emitere a disozitiei de imputare a unor sporuri,daca pentru retinerea acestora este necesara o hotarare judecatoareasca.Precizez ca a ... (vezi toată discuția)
Recuperare prejudiciu creat prin plata unor sporuri si drepturi cristinavasiliu cristinavasiliu In baza unei decizii emise de curtea de conturi s-a dispus recuperarea prejudiciului creat prin plata unor sporuri si drepturi acordate in anul 2008 de la ... (vezi toată discuția)
Anularea dispozitiei primarului prin care au fost imputate sporuri si alte drepturi mirelavasile2006 mirelavasile2006 In anul 2011 am avut la primarie un control al Camerei de conturi in urma caruia ne-au fost imputate sporurile si alte drepturi aferente anului 2010 ... (vezi toată discuția)