avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Obligatia depunerii intampinarii
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Obligatia depunerii intampinarii

In decembrie s-a perimat dosarul nostru de succesiune. (actiunea a fost introdusa in 2005). In mijlocul lunii ianuarie a fost introdus recursul. Eu ca intimat sunt obligat sa depun intampinare? Care sunt consecintele nedepunerii?
Nu vreau sa depun intampinare pentru ca recursul mi se pare tardiv depus. (30 de zile de la pronuntare)
Multumesc
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 22:49, 12 Martie 2012
pai faceti intampinare in care invocati exceptia tardivitatii !

pe de alta parte, termenul este de 30 zile de la comunicare, nu de la pronuntare, deci e f posibil sa fie in termen !
intampinarea este obligatorie iar prin continutul acesteia puteti invoca exceptia tardivitatii declararii recursului.
Eu asa am citit in codul de procedura ca perimarea este supus recursului in termen de 5 zile de la pronuntare. Sentinta de perimare nu ne a fost comunicat!
Stimate forumist,
Este recomandat in cazul dvs sa depuneti intampinare, tocmai fiindca este posibil ca acest recurs sa fie declarat tardiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs interdictie judecatoreasca Mirrella P. Mirrella P. Am formulat in termen de 3 zile recurs la o cauza civila in care eram petenta si solicitam interdictia judecatoreasca a cuiva. 3 zile, pentru ca atat s-a ... (vezi toată discuția)
Tardiv sau nu? PARTEVATAMATA2010 PARTEVATAMATA2010 Am o problema: am castigat o actiune impotriva procuraturii, s-a dat o sentinta de retrimitere a dosarului la parchet, pentru continuarea cercetarii. Dupa ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa de timbru hot_oliviu hot_oliviu Sint intr-un proces cu o firma. Am cistigat la fond si acum ambele parti au facut recurs. Firma a incercat sa tergiverseze (a folosit o adresa incompleta ... (vezi toată discuția)