lucrez la o companie multinationala ca reprezentant de vanzari. am un salariu fix, dar si comision acordat din 3l in 3 luni.nu mi-am mai primitr comisionul luna trecuta, ba mai mult m-au determinat sa-mi dau demisia. m-au pus sa devin PFA(daca vreau , daca nu pot pleca din firma;mi se pare abuz). ce pot face? imi mai pot recupera banii meritati? ii pot reclama?
Daca bonusul l-ati luat in baza unui contract sau a unei intelegeri scrise, se poate.Daca e numai verbal. mai greu.Stiti cum e, vorba zboara......#-o.
Faceti o sesizare la ITM iar apoi, daca nu se rezolva, apelati la un avocat.
Bonusul nu era specificat in contract si se transfera din 3 in 3 luni pe card (bani la negru). am cumparat de la ei niste parchet , am semnat facturile, insa nu le-am platit deocamdata. Ce se intampla daca nu le achit? Eu le puteam achita doar in baza comisionului neacordat.
as face acest lucriu dar pe ce baza? daca nu am contract pe bonusare......nu am cum demonstra ca primeam asa ceva....si cum demonstrez ce suma ar fi tb sa iau? daca ei calculau si virau in banca.......e dificil..dar in Romania totul e posibil cand e vb de angajator, fie el si o companie multinationala.RUSINE