avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... bonus neacordat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

bonus neacordat

lucrez la o companie multinationala ca reprezentant de vanzari. am un salariu fix, dar si comision acordat din 3l in 3 luni.nu mi-am mai primitr comisionul luna trecuta, ba mai mult m-au determinat sa-mi dau demisia. m-au pus sa devin PFA(daca vreau , daca nu pot pleca din firma;mi se pare abuz). ce pot face? imi mai pot recupera banii meritati? ii pot reclama?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:45, 19 Noiembrie 2008
Daca bonusul l-ati luat in baza unui contract sau a unei intelegeri scrise, se poate.Daca e numai verbal. mai greu.Stiti cum e, vorba zboara......#-o.
Faceti o sesizare la ITM iar apoi, daca nu se rezolva, apelati la un avocat.
Bonusul nu era specificat in contract si se transfera din 3 in 3 luni pe card (bani la negru). am cumparat de la ei niste parchet , am semnat facturile, insa nu le-am platit deocamdata. Ce se intampla daca nu le achit? Eu le puteam achita doar in baza comisionului neacordat.
Exista posibilitatea sa se adreseze instantei de judecata pentru recuperarea sumei reprezentand c/v parchetului achizitionat de la aceasta societate.
as face acest lucriu dar pe ce baza? daca nu am contract pe bonusare......nu am cum demonstra ca primeam asa ceva....si cum demonstrez ce suma ar fi tb sa iau? daca ei calculau si virau in banca.......e dificil..dar in Romania totul e posibil cand e vb de angajator, fie el si o companie multinationala.RUSINE
Puteti demonstra pe baza extraselor de cont ca lunar vi se vira in cont o suma reprezentand comision din vanzari ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonus neacordat Sobolan de tomberoane Sobolan de tomberoane Bonus neacordat.Avem următoarea speță, agent de vânzări are un bonus semestrial, nescris în contractul de munca. În fapt el este dovedit pentru ca ... (vezi toată discuția)
Bonus salariu netrecut în contract, dar platit de la angajare, ... Sobolan de tomberoane Sobolan de tomberoane Bonus salariu netrecut în contract, dar platit de la angajare ( conform intelegerii)(de 4 ani legal in cont taxe achitate tot , emailuri), se poate cere în ... (vezi toată discuția)
La cat timp dupa demisie pot cere bonusul din vanzari? adamantium2010 adamantium2010 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea dilema: dupa ce am demisionat din firma X, in luna August 2010, nu am mai fost atenta la bonusul din vanzari ... (vezi toată discuția)