avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... actiune pentru radierea unui autoturism
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

actiune pentru radierea unui autoturism

Buna seara!
Am o problema pe care, in acest moment, nu vad cum sa o rezolv. Concret, am vandut in luna mai 2008 un autoturism, am incheiat contract de v-c si nici pana in acest moment nu am reusit sa radiez masina de pe numele meu, nici sa o scot din evidentele d ela impozite si taxe, motivul fiind acela ca noul proprietar tergiverseaza acest lucru. De la politie mi s-a spus ca numai pe calea justitiei imi pot rezolva aceasta problema.
Care este obiectul actiunii, ca aici m-am impotmolit? Multumesc mult pentru ajutor si astept un mesaj!
Cel mai recent răspuns: Bodybuilder , utilizator 09:30, 7 Ianuarie 2015
Actiunea pe care o veti introduce pe rolul judecatoriei este aceea de actiune in constatare prin care solicitati instantei sa constate ca dvs. nu mai sunteti proprietarul autoturismului. Trebuie sa prezentati ca proba in instanta acel inscris pe care il aveti, urmand ca instanta sa pronunte o hotarare care sa tina loc de act autentic de vanzare-cumparare. Cu hotararea respectiva pe care o legalizati va prezentati la administratia financiara urmand sa va scoata din evidente.
Multumesc mult, eu ma gandeam la obligatia de a face. Dar de ce actiune in constatare, daca directia impozite si taxe mi-a spus ca pana nu am de la politie faptul ca nu mai figureaza pe numele meu, nu imi fac nimic! Ma gandeam ca instanta sa il oblige pe parat la indeplinirea obligatiilor conform prevederilor legale. La politie trebuie sa fim simultan ca sa se poata face trecerea de pe numele vechiului proprietar, pe noul proprietar, cu ce ma ajuta actiunea in constatare?
doamna nicoleta74,
daca dvs chiar doriti o actiune in intanta nu aveti decat sa o faceti.
Daca sunteti pregatita sa va faceti de ras in instanta cerand obligarea cuiva sa incheie act AUTENTIC de vanzare a unei masini, in ocnditiile in care forma autentica este ceruta in tara asta NUMAI pentru terenuri, puteti sa incepeti actiunea.
Raman la parerea ca putei rezolva lucrurile mult mai simplu.
Nu stiu despre ce adm fin este vorba, peste cine ati dat acolo, la ce politist v-ati dus etc.
Ce stiu este ca in prezent autoturismele nu se mai radiaza din circulatie la schimbarea proprietarului. Inainte vreme asa se proceda si politia elibera vanzatorului un certificat de radiere. Cu acesta va intorceati la dir de impozite si taxe locale si va radia autoturismul de pe rolul dvs fiscal.
Acum insa, la directia d eimpozite si taxe locale faceti o cerere (formular au ei) in care cereti sa vi se stearga din evidenta fiscala autotursmul respectiv, anexand dovada transferului dreptului de proprietate, adica acel contract de vanzare-cumparare. Atat. in baza acestora, DITL trebuie sa va stearga autotursmul de pe numele dvs.

Tocmai de aceea, de la acel moment, dobanditorul are obligatia sa se duca sa inregistreze pe numele sau autoturismul. Pt ca termenul in care trebuie declarat un bun impozabil este de 30 de zile de la data doandirii! Altfel, este cointraventie sanctionata cu amenda.

mult succes!
In practica asa am procedat pana in acest moment. Prin actiunea in constatare solicitati instantei sa constate in contradictoriu cu cumparatorul, ca dvs. nu mai sunteti proprietarul autoturismului ci paratul respectiv cumparatorul din actul de vanzare-cumparare pe care il veti depune in Instanta. Si asa cum am mai precizat hotararea care se va pronunta va tine loc de act autentic de vanzare-cumparare, cu ea va veti prezenta la adm financiara si politie.
va multumesc frumos!
Si eu vreau sa ocolesc instanta si de altfel, nici nu ma gandeam la o actiune in constatare, ca nu vad la ce m-ar ajuta asta. Dar izbindu-ma de cele doua ziduri... am zis sa mai cer si parerea cuiva. Eu nu sut o fire conflictuala, dar altii ma determina sa rezolv problemele asa. Am facut un inscris, pe care l-am trimis prin posta la cumparatorul masinii si i-am dat teremen 5 zile de la primire sa ma contacteze, pentru a rezolva aceasta problema, dar sunt sigura ca nu voi rezolva asa. O sa mai incerc odata la impozite si taxe, ma voi duce din nou la politie si sunt foarte curioasa ce personaje voi mai intalni si cu ce minuni vin acasa.

Alte discuții în legătură

Probleme radiere masina. dadym dadym Buna ziua. Probabil ca acest subiect s-a mai discutat in cadrul acestui forum, dar o cautare rapida nu a gasit nici un rezultat. Pe scurt iata care este ... (vezi toată discuția)
Am vandut o masina si cumparatorul refuza sa facem actele legale genessis63 genessis63 cumparatorul dupa ce a dat banii pe masina si a completat si semnat contractul si a primit talonul si cartea masinii nu a mai vrut sa vina la politie ptr ... (vezi toată discuția)
Radiez masina si circul cu ea, ce risc? ContSters233402 ContSters233402 buna ziua!am auzit la cineva ca a radiat masina, pt ca avea impozit de 2500lei si circula asa cu ea.ce risca el sa pateasca daca este depistat??si daca se ... (vezi toată discuția)