avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Autorizatii de functionare magazin alimentar
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Autorizatii de functionare magazin alimentar

Buna ziua
Ma pregatesc sa deschid un magazin alimentar in curand si vroiam sa va intreba daca autorizatiile de la Sanepid , pompieri mediu etc trebuie sa le am inainte de a da drumul la activitatea propriu zisa sau pot da drumul la vanzari pe proprie raspundere si sa ma autorizez dupa ? Ultima varianta am auzit-o din popor ca sa zic asa. Va rog cine stie sa imi spuna ce autorizatii am nevoie ( persoana juridica exista deja, contractul de spatiu la fel) pentru a putea da drumul magazinului si daca exista vreo perioada anume in care trebuie obtinute inainte de a porni activitatea. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: IulianL , utilizator 11:48, 13 Martie 2012
Avand in vedere tipul de activitate pe care doriti sa il desfasurati, recomandarea este de a nu risca nimic si a va obtine toate autorizatiile necesare + autorizatia de functionare de la Primarie si fisa de valabilitate aferenta, inainte de a desfasura propriu-zis activitatea.
Eventual, incepeti activitatea dupa ce depuneti dosarul pentru eliberarea autorizatiei de functionare si a fisei de valabilitate de la Primarie.
In cazul in care veti fi "prinsi" ca functionati fara a avea autorizatiile necesare, amenzile sunt prea mari si riscati prea multe (s-ar putea ca incasarile din vanzare sa nu acopere valoarea amenzilor)
Va multumesc pentru timpul acordat. Sunt nou in domeniu si nu am mai auzit de fisa de valabilitate dar presupun ca , contine autorizatiile pentru buna functionare ? Cand am spus ca vreau sa ii dau drumul fara autorizatii m-am referit daca exista legal posibilitatea de a da drumul pe propria raspundere urmand ca autorizarile sa vina in scurt timp. Imi puteti enumera autoritatile de la care am nevoie de autorizatie ? Si o ultima intrebare , aveti idee cam cat costa o autorizatie de functionare de la primarie ? Sunt in mediul urban, in Suceava.
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie de la pompieri cucu andreea cucu andreea buna ziua,stie cineva daca imi trebuie aceasta autorizatie psi pentru un magazin de 70metri patrati aflat la parterul unui bloc? va multumesc (vezi toată discuția)
Punct de lucru si autorizatiile de functionare orianadiana orianadiana am o firma care desfasoara ca activitate principala comert electronic (produse de manichiura profesionala). Mi-am declarat la ORC punctul de lucru la sediul ... (vezi toată discuția)
Autorizatii functionare florentinadaniela florentinadaniela Buna ziua, Am infiintat de curand un II \"comert cu amanuntul prin standuri si piete\" ca activitate secundara. In cerere am trecut si comert in magazine ... (vezi toată discuția)