avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... penalitati leasing
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

penalitati leasing

Buna ziua,

Firmele de leasing au dreptul sa factureze penalitati firmelor aflate in roerganizare?

Multumesc,
Mirela Man
Cel mai recent răspuns: mirela_man , utilizator 18:51, 20 Noiembrie 2008
Da, conform contractului.
Potrivit legii 85/2006 - art. 41, deschidrea procedurii insolventei suspenda curgerea dobanzilor, a majorarilor si a penalitatilor ori a cheltuielilor de orice fel aplicabile creantelor banesti anterioare deschiderii procedurii. Alineatul 2 al aceluiasi articol consacra o exceptie de la suspendarea curgerii dobanzilor, majorarilor sau penalitatilor si ea priveste creantele garantate.Astfel se precizeaza ca, creantele garantate se inscriu in tabelul definitiv si/sau tabelul definitiv consolidat la valoarea determinata de un evaluator, conform standardelor internationale de evaluare.

In continuare, alineatul 3 al aceluisi articol stabileste regimul juridic al accesoriilor nascute ulterior deschiderii procedurii. O prima conditie pentru a se putea calcula dobanzi, majorari, penalitati si orice fel de cheltuieli ulterior deschiderii procedurii este aceea care impune existenta unui plan de reorganizare. Astfel, pentru a se putea percepe accesorii, este necesar ca debitorul sa fie supus procedurii reorganizarii. O a doua conditie este ca reorganizarea sa aiba sorti de izbanda, adica sa conduca la redresarea debitorului, pentru ca daca planul de reorganizare esueaza, accesoriile se suspenda, cu exceptia creantelor garantate. In sfarsit, plata dobanzilor, majorarilor, penalitatilor sau cheltuielilor se va face potrivit actelor din care rezulta si in conformitate cu prevederile programului de plati.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In caz de faliment ce creante poate avea statul ??? Tassaly Tassaly Buna ziua ! As avea o intrebare ,-am auzit de la un consilier juridic ca in cazul procedurii falimentului a unei firme statul numai datoriile de baza poate ... (vezi toată discuția)
Tabel suplimentar mh31 mh31 In cazul in care depun cererea de inscriere in tabelul suplimentar al creantelor, la creantele nascute in cursul procedurii mai calculez sau nu penalitati de ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract firma insolventa cosminsb cosminsb Buna ziua, As dori un sfat din partea dvs. la problema mea... In 2009 am semnat un antecontract de vanzare-cumparare a unui apartament (la notar public). ... (vezi toată discuția)