avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Penalizarea aplicata la pensia anticipata partiala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Penalizarea aplicata la pensia anticipata partiala

Am o nelamurire legata de programul de calcul al pensiei. Dupa ce am primit decizia de pensionare anticipata partial, am mai depus pe parcurs niste adeverinte pentru recalculare. Din deciziile primite ulterior, a mai crescut pensia, dar si penalizarea ca suma! Care este explicatia, dat fiind faptul ca numarul de luni pentru care seaplica penalizarea a ramas acelasi?
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 14:52, 13 Martie 2012
Procentul de penalizare stabilit initial se mentine pana la transformarea in pensie limita de varsta.

HG nr.257/2011:
ART. 53
(1) Prin sintagma luni de anticipare se înţelege perioada cuprinsã între data acordãrii pensiei anticipate sau a pensiei anticipate parţiale şi data împlinirii vârstei standard de pensionare prevãzutã în anexa nr. 5 ori, dupã caz, în anexa nr. 6 la lege sau, dupã caz, data împlinirii vârstei standard reduse potrivit legii.
(2) Procentul de diminuare, în cazul pensiei anticipate parţiale, prevãzut la art. 65 alin. (4) din lege, se determinã prin înmulţirea numãrului de luni de anticipare cu 0,75%. Fracţiunile de lunã se întregesc la lunã.
(3) Diminuarea stabilitã potrivit alin. (2) se menţine pânã la data îndeplinirii condiţiilor privind vârsta standard de pensionare sau vârsta standard redusã, potrivit prevederilor legale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata, penalizare liviu58 liviu58 daca penalizarea se pastreaza si dupa implinirea virstei legale de pensionare (vezi toată discuția)
Pensie anticipata fulguta fulguta unchiul meu este nascut pe 15.02.1952 are lucrati 37ani 11 luni si 20 zile din care: 17ani 8 luni si o zi in conditii normale ... (vezi toată discuția)
Contestare decizie de revizuire pensie ContSters134265 ContSters134265 Vecina mea a primit decizia de pensionare anticipata partiala. In document i s-a specificat ca nu i s-a luat in calcul o perioada de 10 luni, deoarece in ... (vezi toată discuția)